Mentális felmérés Szegeden

Egy olyan csapat otthonában pályára lépni, amely a Bajnokok Ligájában öt góllal is vezetett a német Kiel vendégeként, majd mínusz hétről talpra állva pontot mentett a világ egyik legjobb kézilabda csapata ellen, felesleges az esélylatolgatás. Nincs helye a “ha” és a “de”- vel átszőtt mondatoknak. Csak a realitás van a Pick Szeged – Fejér B.Á.L. – Veszprém vasárnap esti bajnoki összecsapással kapcsolatban. És ez akkor is igaz, ha a tavalyi újonc oda-vissza alaposan megizzasztotta a nemzetközi elit egyik reprezentánsát. Ez akkor volt. Az a varázs már elmúlt. Új bajnokság, más lapleosztás, különböző, nagyon eltérő célok mozgatják az egymás ellen megmérkőző együtteseket.

Ez is egy olyan meccs lesz, mint amilyen a Telekom Veszprém elleni volt. Le kell játszani. Az viszont továbbra sem mindegy, hogy a tavaly a magyar kézilabda társadalom elismerését, szimpátiáját kivívó magyar csapat ismét megőrizze tartását a Tisza-parti arénában. Ezért amolyan mentális erőfelmérés vár Tombor Csaba edző csapatára Szegeden. Tudják-e továbbra is eleve fejben nem feladni, amit mások többségében egyébként megtesznek. Felkészülési, gyakorlási, amolyan edző meccsként kezelik a nagyok elleni megmérettetést.

fotó: Cseh Péter

Hihetetlenül nehéz spirálban vannak Éles Benedekék, hiszen az első hat fordulóból a Telekom kivételével Füreden, Gyöngyösön és Szegeden vendégként kell/ett pályára lépni. Nem akármilyen sorozat és megmérettetés egy tanulási folyamatban lévő kisiskolás csapatnak a felső tagozatosok mezőnyében.

Némi vigasz és ezért is érdemes mentálisan erősnek lenni, minél tovább gyötörni a Szegedet, mert abból erő meríthető és alagút végén már látszik az újabb ellenfél, az Eger is. Ráadásul zsinórban,  harmadszor is idegenben. De ott már legalább újra lehet nyerni. Veszprémi fiúk, ez is adjon reményt és lebegjen a szemek előtt Mikler Roliék ellen… 

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!