Mentálisan megviselve

„Úgy hiányzott nekünk ez a koronavírus-járvány, mint mezei pocoknak a tarlótűz.” Ez egy igazi, klasszikus Tombor Csaba mondás, a sok hasonló közül. Aztán újonc csapatunk vezetőedzője még megtoldotta annyival a mondandóját, hogy “gatyán vagyunk” rendesen. Ezzel összefoglalva a lényeget, hogy mit jelentett a csapatnak a hat hét szünet kiesés, hiszen mindössze három mérkőzést tudtak lejátszani az élvonalban. A múlt hét végén azonban újrakezdődött a közös munka.

-Hárman még szívultrahang vizsgálatra mennek kedden, utána csatlakozhatnak a többiekhez a fiúk, velük kiegészülve lesz teljes a keret – mondta edzésre készülve Tombor Csaba, akinek már nagyon hiányzott a munka, a csarnok hangulata. -Nem tagadom, a tizenegy fertőzött srácot megviselték a történtek. Főleg, akik kórházban is voltak. Igaz, egy nap múlva kiengedték őket, de mentálisan megviselte mindhármójukat a betegség. Hiába mondtam nekik, hogy ne nézzék állandóan az ezzel kapcsolatos híreket.

Tombor Csaba ezt követően arról beszélt, hogy fizikálisan újra kell építeni az együttest. Jelenleg három csoportban végzik a differenciált terhelést, napi két foglalkozással. A szakvezető jelezte, hogy semmit nem szabad erőltetni, elkapkodni a felkészülésben, mert az sérülésveszélyes lehet. A gárda mestere örömmel mondta, hogy labdaügyességben nem sokat vesztettek tudásukból a játékosai. A mozdulatsorok, a koordináció a vártnál jobbak. Arra a kérdésre, hogy mikor játszhat újra bajnoki mérkőzést a csapat, csak óvatosan válaszolt az edző.

-Abban bízunk, hogy november végén újra pályán lehetünk. Vagy a Fradi, vagy a Telekom Veszprém elleni visszavágóvágóval térhetünk vissza a bajnokságba  – mondta Tombor Csaba. – A motivációval semmi gond nincs. A fiúk szerencsére labdaéhesek és bizonyítani szeretnének , ahogy az első három fordulóban is tették.

 A Veszprémi KKFT – nek a visszatérő vírus gyógyultakon kívül három sérült játékosa is van, akiknek szintén nincs játék engedélyük, ezért nem tudnak előbb bajnokit játszani Tombor Csaba tanítványai.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!