Mindent kiadtunk magunkból

Nagyon küzdött a csapat, mínusz kilencről állt fel a PLER-Budapest otthonában

A a K&H Férfi Kézilabda Liga 24. fordulójában a kiesés ellen még mindig küzdő fővárosi csapat ellen igyekeztünk egy jó mérkőzést játszani.

Fotó: Cseh Péter

Nourelden Khaled és Preszter Ákos szerezték első góljainkat a szélekről.
Draskovics találatát követően, az ötödik perc elején még egyenlő volt az állás (5. perc 3-3). Annak ellenére, hogy kettős emberelőnybe is kerültünk a mérkőzés elején, nem sikerült azt jól kihasználni, 1-2 góllal mindig az ellenfél vezetett. A 12. percig tartottuk magunkat, majd a Pler egy 3-0-s sorozattal, négyre növelte előnyét (16. perc 13-9). Danyi Gábor időt is kért.
Nourelden Khaled révén közelebb kerültünk, és a kapuban Gödör Bencét váltó Balogh Tibor is bemutatott egy szép védést. Megvolt az esély rá, hogy tovább zárkózzunk, de hibáinkra lecsapott a hazai együttes, Bak talált be az üres kapunkba. Hibáztak azonban ők is, ezt Szrnka Levente, majd Fazekas Máté büntette meg (22. perc 14-12).
Itt megálltunk, a Pler újabb három gólját hagytuk újra válasz nélkül (25. perc 17-12). A félidei hajrában már nem kerültünk közelebb, hat lett közte a szünetre a hazaiak javára (30. perc 21-15)

A második játékrész elején nem kezdtünk jól, sokat hibáztunk. Csapatkapitányunk, Kristóf Mátyás egymás után négy gólt szerzett melynek köszönhetően nem nőtt tovább a hátrányunk (38. perc 25-19).
Kezdtünk magunkra találni és kihasználni a házigazda hibáit. Hári Levente volt résen, aki Sunajko rontását üres kapus góllal jutalmazta, majd újra betalált, amivel lefeleződött a hazai fór (43. perc 27-24). Vetési Bence se akart lemaradni. Előbb akcióból vetette észre magát, majd üres kapura tartó lövése ért célba. Az utolsó negyedórára mínusz egyre jöttünk fel (45. perc 27-26).
Ez azonban teljesen lemerítette az erőtartalékainkat. Ami az utóbbi időben jól sikerült, a véghajrá, az most nem jött össze. Elfáradtunk, és újra néggyel lépett el a Pler, mi pedig közel hét percig nem találtuk a megoldást (52. perc 31-26).
Hári Levente találata szakította meg a gólcsendünket, majd Kristóf Mátyás is megszerezte 5. gólját (54. perc 32-28). Hiába igyekeztünk, ez volt részünkről a mérkőzés utolsó gólja. A Pler még hármat hozzátett a végéig, így magabiztos győzelmet aratott, megszerezve a bennmaradásuk szempontjából igen fontos két pontot (60. perc 35-28).

A mérkőzés után az egész tavaszi szezon folyamán kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a Pler ellen négy gólt szerző beállónkat, Grünfelder Pétert kérdeztük

– A meccsről nagyon nehéz bármit is mondani. Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz Pesten, mert a hazai csapat az életéért és a bennmaradásért fog küzdeni. Szerettünk volna jó játékkal pontot vagy pontokat szerezni. A játék szakaszokban jó volt, ez azonban a pontszerzéshez nem volt elég. Maradt még két meccs, szeretnénk mindent megtenni, hogy tudjunk még meglepetést okozni ebben a bajnokságban.

Fotó: Cseh Péter

K&H Liga 24. forduló, PLER-Budapest – Fejér-B.Á.L. Veszprém 35-28 (21-15)

PLER-Budapest: Borsos M. (K), KránitzZ. (K) 13/36, Fekete Á., Várszegi Cs. 4, Groff L., Tóth Á. 3, Sunajko F. 2, Simotics M. 5, Adelic B. 7, Bak I. 3, Alan J., Vízler M. 1, Holdosi B. 2, Zalai B. 1, Markez M. 7, Farkas T.
Vezetőedző: Tamás Ádám

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 4/26, Mojsilov M. 1/4, Gödör B. (K) 1/9, Nourelden K. 2, Grünfelder P. 4, Hári L. 5, Preszter Á. 1, Farkas M., Tarabochia M. 3, Kristóf M. 5, Fazekas M. 1, Szuharev L.1, Szrnka L.1, Vetési B. 2, Draskovics G. 3
Vezetőedző: Danyi Gábor

Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs

Hétméteresek: 1/1, ill., 1/1
Kiállítások: 12 perc, ill. 6 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató:
https://www.facebook.com/share/v/i8Y6MQ1qX9iZxG4C/

Jövő héten ismét idegenben játszunk. Az előrehozott 26. fordulóban a QHB-Eger otthonában lépünk pályára.

A találkozó időpontja: 2024.május 10., péntek | 18:00

Üres kapus góllal lopott pontot az Ajka

Fotó: Juhász Laura

Az NB I/B 28. fordulójában a KK Ajka KFT csapatát fogadták fiataljaink vasárnap délután

A tavasszal meglepetés győzelmeket elérő vendégek ellen igyekezett csapatunk felvenni a kesztyűt a pályán. így is kezdték a találkozót Éles József tanítványai. Azonnal átvették a mérkőzés irányítását, rákényszerítve az ellenfelet az egyenlítésre. Ez először a 8. percben sikerült a papíron jóval esélyesebb vendégeknek, de Fercsik Dániel negyedik góljával azonnal vissza is vették a vezetést fiataljaink (9. perc 7-6). Mindenki hozzátett a pályán. Gulyás Máté találata után már három volt a csapat előnye (21. perc 12-9). Ekkor hullámvölgybe kerültünk. Az Ajka hat góljával szemben mindössze kettőt szerzett fiatal csapatunk, így a remek kezdés ellenére hátránnyal mentek a szünetre (30. perc 14-16).

Fotó: Juhász Laura

A második félidő elején Gulyás Máté és Fercsik Dániel talált be, kettős emberelőnybe kerülve Majczán Dávid góljával tartottuk a lépést (39. perc 17-18).
Itt megállt a játék, közel hat percig nem született újabb gól, amit végül Szucsik Benedek tört meg (45. perc 18-21).

Az utolsó tíz percre fordulva jól jött Éles József időkérése, egy 4-0-s sorozattal a hátrányból előnyt kovácsoltak a fiúk (55. perc 24-22). Az ellenfél is időt kért, amit jól kamatoztattak. Hiába a két gólos előnyünk, az utolsó két és fél percben kiénekelték a sajtot a szánkból. A hátralévő időben két gólt szereztek a vendégek, amiből a második, az egyenlítő gól az üres kapunkban landolt. A végén még volt esély a győzelemre, de a válogatott rutinnal is rendelkező, sok szép védést bemutató Tatai védte Majczán Dávid lövését. A döntetlen és a pontszerzés így is bravúrt jelent a tabella hatodik helyén tartózkodó vendégekkel szemben (60. perc 25-25)

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21: Nagy G. L. (K) 1/17, Kaiser B. (K) 5/13, Fink R. Z. 3,  Szatmári B., Fercsik D. 6, Gulyás M. 6, Ihász D., Szucsik B. 1, Ruzsányi B., Poharánszki I., Balogh N., Majczán D. 3, Patonai B., Rubos N. 1,  Török-Vida Zs. 3, Szabadi Zs. 2
Vezetőedző: Éles József

KK Ajka KFT:  Tatai P. (K) 10/33, Gátvölgyi Á. (K), Baracskai S. (K) 2/4, Bodnár Á. 6, Jávor S. 6, Tóth P., Kovács B., Gyene N. 2, Rosta B. 4, Nagy M., John A. 4, Dobos P., Brauer M., Ernei B. 1, Horváth M. 1, Perczel K. 3
Vezetőedző:  Velky Péter

Játékvezetők: Gulybán Olivér, Juhász Dániel

Hétméteresek: 2/4, ill., 1/2
Kiállítások: 10 perc, ill. 12 perc

Utolsó hazai mérkőzését játszák fiataljaink jövő héten. Az előrehozott 30. fordulóban a Ceglédi KK csapata érkezik a DEVM Sportcsarnokba.
A találkozó időpontja: 2024. május 10., péntek | 18:00

Hajrá, Fejér-B.Á.L. Veszprém! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!