Most jön, ami még nem volt

Sporttörténeti szempontból 2020. szeptember 5-e mindenképpen emlékezetes nap, mert a Veszprémi Kézilabda Kft. első NB I-es mérkőzését játssza a Dabas ellen. Más szempontok szerint is különleges esemény ez, hiszen tíz évvel ezelőtt az egykori világklasszis játékos Éles József elképzelt valamit és hosszadalmas, szisztematikus, kitartó munkával megvalósította az elképzeléseit. A főszereplők gyakran változtak az egy évtized alatt, de a cél sohasem.

-Az első célom az volt, hogy a legkisebbekkel megszerettessem a kézilabdázást, ami nekem is annyi sikert és örömöt okozott a pályafutásom alatt  – mondta a kétszeres világválogatott irányító-átlövő. – Az Éles Kézilabda Iskola (ÉKI) megteremtése volt az első lépés, amelyre a többi épült. És innen sikerült lépésről-lépésre megvalósítani álmainkat. Különleges klub a miénk, hiszen a szombati, Dabas elleni első élvonalbeli összecsapásunk meccskeretében hét olyan játékos is van, aki az ÉKI-ben kezdte a pályafutását általános iskolásként. Erre méltán lehetünk büszkék. Mint ahogy arra is, hogy magyar fiatalokkal és elsősorban Veszprémhez kötődő kézilabdázókkal kezdjük az idényt. A céljainkról csak annyit, hogy természetesen újonc együttesként szeretnénk kiharcolni a bent maradást. De amit igazán üzenni szeretnénk ezzel a csapattal, hogy a nulláról indulva is felépíthető magyar gyerekekből egy NB I-es csapat. Az elvárás a srácokkal szemben, hogy küzdjenek minden találkozón az utolsó pillanatig és legyenek büszkék arra, amit eddig elértek. A többi pedig menet közben majd kiderül.  

A klubtulajdonos, Éles József szavait, az csapat edzője, Tombor Csaba is megerősítette. Az egykori válogatott jobbszélső, aki játszott is a másodosztályú együttesben, szintén újonc. De a szakvezetői kispadon. -Egyet ígérhetek, ez a csapat addig hajt küzd a pályán minden mérkőzésen, amíg az erejéből telik. És jelzem, jól felkészültünk. Fizikálisan, erőnlétileg és fejben is teljesen rendben vagyunk. Elvégeztünk minden eltervezett munkát. Hét meccset játszottunk, ötven százalékos teljesítményt elérve, ahol nemis az eredmény volt a legfontosabb, hanem saját játékunk sulykolása. Készen állunk az NB I-re. Nagyon várjuk már a dabasi rajtot és győzelemmel szeretnénk kezdeni az élvonalbeli szereplésünket szombaton. Aztán szerdán következhet a Telekom Veszprém elleni városi rangadó. Ami még nem volt a királynék városban. De most még csak az első forduló ellenfele van fókuszban.  

A csapat jobbszélsője, Szmetán Péter is ebben a klubban ismerkedett meg a kézilabdázással és készül élete első NB I-es találkozójára.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!