Munkás kis meccs volt

Gulyás István, a válogatott szövetségi kapitánya is ott ült a lelátón és azt láthatta, hogy gyorsan szerzett három gólos előnyt az Orosháza elleni bajnoki mérkőzésen a Veszprémi KKFT. Az élvonal újonca utána egy kicsit megtorpant, amit a sereghajtó kihasznált. Utolérték Szeitléket, sőt a vezetést is megszerezték a vendégek, mert a hazaiak szellősebben védekeztek a kelleténél és kimaradtak a helyzetek. Ezért 12-12-es döntetlennel mentek pihenni a csapatok. Az együttes gólerős balszélsője szerint ez volt az oka a döcögősebb játékuknak az első 30 percben.

-Úgy gondolom, hogy a védekezésünk az rendben volt, hiszen nem kaptunk sok gólt – mondta Hári Levente. – Viszont kihagytuk a helyzeteket, amiket megteremtettünk, de elkapkodtuk a legnagyobb lehetőségeket is, ezért volt nagyon szoros parti az első játékrész.

Fordulás után is szívósan és szorosan követte az Orosháza a veszprémieket. De kezdtek fáradni. És ezt könyörtelenül kihasználta a VKKFT. Borbély Ádám válogatott formában védett Fazekas Gergő 9-szer volt eredményes és Hári Levente 7 gólja is kellett a magabiztos 28-22-es győzelemhez. Ez az összecsapás is igazolta, hogy mindig a kötelező győzelem a legnehezebb. Munkás siker volt, ezt sem adták könnyen.

fotó: Cseh Péter

-Ez bizony így van, pedig fejben is ott voltunk végig, koncentráltunk. Amíg  az Orosháza bírta, addig ott volt a nyomunkban. Tudtuk, hogy amíg bírják erővel, nehéz lesz leszakítani őket. Szerencsére Borbély Maci extrát nyújtott a kapuban, a védekezésünk is összeállt, keményebb lett. Ebből tudtunk labdákat szerezni és gyors gólokat lőni. Így sikerült végül nehezebben, de megérdemelten nyerni.

Hári Levente a csapat nagy bombázói Fazekas Gergő (94 – 17 mérkőzés) és  Éles Benedek (80-13), valamint a válogatott beálló Vajda Huba (63-19) mögött a negyedik (60-19) a házi góllövő listán. Ami ezen a poszton kiváló teljesítmény. Azt jelzi, hogy jönnek a labdák szélre a labdák az irányítóktól és a lövőktől. Mint ahogy a beállók is rendesen foglalkoztatva vannak.

Nincs megállás, hiszen vasárnap már Tatabányán játszhat az esélytelenek nyugalmával Tombor Csaba vezetőedző együttese. Ebben a sok meccses időszakban nagy nyomás nehezedik a játékosokra fizikálisan és szellemileg is könnyebben elfáradhatnak. Viszont erre is van megoldás.

-Ma délelőtt regeneráló tréningen vettünk részt, ami nem passzív pihenés, hanem mozgással történik az is – avatott be a kulissza titkokba Levi. – Tekertünk az edzőtermi bringán 30 kilométert, szerencsére nem időre kellett megtenni.

A hátralévő hét fordulóból már csak négy pont hiányzik, hogy megvalósuljon a klub eredeti célkitűzése, a bentmaradás kiharcolása. A két kieső riválisból a most legyőzött ellenfél már matematikailag sem tudja megelőzni a VKKFT-t, mert kevesebbszer lépnek pályára.

Ami biztató, hogy vannak még rejtett tartalékok a Veszprém játékában a további, még jobb eredmények elérésére. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!