Nagykorúvá válni

Tombor Csaba nagyon sokat beszélget arról a játékosaival, hogy ne engedjék az ellenfelet megszökni a mérkőzés elején, mert akkor rengeteg energiába kerül a felzárkózás. A vezetőedző intelme már sokszor segített, hiszen van néhány megszerzett bravúr pont is ennek szellemében a tizenhét között. Tudják tartani a frontot a jóval esélyesebbekkel is a fiúk.

Aztán az is gyakran szóba kerül a Veszprémi KKFT-nél, hogy a kidolgozott ziccerek nagyobb felét jó lenne értékesíteni, mert ellenkező esetben a rutinosabb, nagyobb játékerőt képviselő ellenfelek megbosszulják ezeket a hibákat.

fotó: Cseh Péter

Tatabányán, a hazai és külföldi válogatottakat felvonultató hazaiakkal szemben az első félidőben szinte minden kifogástalanul működött, de azért már akkor is kimaradtak a labdaszerzéses és figurából kidolgozott lehetőségek. A kiváló védekezésnek köszönhetően meccsben maradt a csapat, mert hibázásra kényszerítették ellenfelüket, akik emiatt szintén többet rontottak. Ezzel vezetni is tudtak az utolsó másodpercig a bronzérem várományos otthonában. Az újonc gyermekbetegségeihez tartozik még az is, hogy elkapkodják az emberelőnyös lehetőséget. Amiből nem lőnek, hanem gólt kapnak a fiatalok. Mondjuk ebből most kevés ilyen volt. A VKKFT-nek azonban egy ilyen hiba is sokba kerülhet.

A fordulás után azonban megtörtént, hogy percek alatt összeomlott, amit az első félidőben remekül felépítettek . Nagy valószínűséggel az erőltetett menet már érzetette magát. A koncentráció hiánya miatt tudta faképnél hagyni a Matics-csapat a veszprémieket, akik utána bottal üthették a nyomukat. Ráadásul Éles Benedek sérülés miatti hiánya tovább nehezítette a vendégek gólszerzését. Huszonhét kapott góllal lehet meccset nyerni, még idegenben is. Tizenkilenc lőttel azonban lehetetlen. De! És most ezen van a hangsúly: az első félidőhöz hasonló, fegyelmezettebb védekezéssel, valamivel pontosabban befejezett támadásokkal, végjátékkal sokkal szorosabb lehetett volna az eredmény. Több volt ebben a meccsben, mint ami most kijött belőle. Még egy tapasztalat a tanulási időszakban, amit a létfontosságú, következő, Dabas elleni összecsapásba beépíthető elem lehet. Azzal a győzelemmel ugyanis felnőtté, nagykorúvá válhat a most „kis Veszprémként” becézett és szeretett magyar csapat az NB I-ben. Mert az akkor már matematikailag is további élvonalbeli tagságot jelenthet. És ez volt az eredeti cél.  

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!