Nagyon kellett a +9

Egy hete kicsit megijesztett a Füreden elszenvedett nyolc gólos vereség. De csak a különbség miatt. Viszont a történtek alapján akár felfogható volt úgy is, hogy edzés helyett egy kiváló, felkészülési bajnoki összecsapást láthattunk, hiszen sok minden gyakorlására, kipróbálásra adódott lehetőség, amely később hasznot is hozhat Tombor Csaba vezetőedző együttesének. Minden csak felfogás, megközelítés kérdése. Ahogy gondolni tetszik akarni…

fotó: Cseh Péter

És lám-lám, a később milyen hamar eljött, gyorsan, rögtön kamatozott, összejött. A mínusz nyolcra azonnal plusz kilencet dobott a Fejér-B.Á.L. Veszprém. 

Igaz, hogy az újonc Kecskemétnek. De idegenben! Igaz, hogy esélyesként, mégis meggyőző fölénnyel. Jobban legyőzve az ellenfelet, mint ahogy a Ferencváros és a Komló tette.

Kicsit tréfásan, haza beszélve, akár már most véget is érhetne a bajnoki alapszakasz, hiszen a tabellára pillantva a Szeged mögött Telekom, Füred, Kis- Veszprém a sorrend. A megyei triumvirátus. 

De komolyra fordítva a szót, rendkívül fontos volt Éles Benedekék magabiztos sikere, mert bizony időnként most már hozzá kell szokniuk az esélyesség terhéhez is, elviselni és azt győzelemre váltani. Szinte biztos, hogy ebben a nagyarányú, vendégként aratott diadalban már benne van az elmúlt NB I -es év minimális rutinja is. Kellett az önbizalom újra építéséhez, a most következő “brutálisan” nehéz, négy meccses sorozathoz – Telekom, Gyöngyös, Szeged, Eger – való lelki felkészülésre. Hiszen az utóbbi három összecsapás mind, újra idegenben lesz. És szükség volt a mostani “9-esre” azért is, mert jó azt látni és kimondani: háromból kettőt megnyertünk és van négy pontunk.

A vezérkar és a fiúk legutóbb az arénában személyesen is látták a nagytestvér, Telekom Veszprém fényes sikerét, az esélyesebbnek hitt Párizs ellen nyerni. Szerdán megtehetik ezt a Barcelona ellen is. Lehet figyelni, tanulni, elemezni a nagyok ütközeteiből.

Egy hét múlva, hétfőn pedig lehet szorongatni egy kicsit a “nagytesót”, ahogy azt a Fradi tette ellenük a Párizs meccs után, mert fáradtak voltak a nagy derbit követően…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!