Nem bírtunk a Gyöngyössel

A K&H Liga 19. fordulójában szombat este, a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatát fogadtuk hazai pályán.

Nem készültünk könnyű mérkőzésre, de mindenképp szerettünk volna visszavágni az őszi forduló miatt. 

Fotó: Cseh Péter

Éles góllal indult az első félidő, de a vendégek rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. Sorra maradtak ki helyzeteink az első percekben, technikai hibánknak és az eladott labdánknak is köszönhetően a 11. percben négy gólos hátrányba kerültünk (3-7). Konkoly Csaba időt is kért. Az időkérés után, egy gyöngyösi találatot követően Éles kihagyta a büntetőt, majd rögtön javított, a kipattanót már sikerült bedobnia Tomic kapujába. Percekig ez volt az utolsó találatunk, miközben sorozatban négyet is kaptunk (20. perc 4-12). Tóth szakította meg ezt a gólcsendet, majd két Vetési és egy Gál gól után gyorsan sikerült lefelezni hátrányunkat. Ezt tartottuk is a félidő végéig, mely nagyban köszönhető a kapuban álló Miklós Gergőnek, aki több bravúros védést is bemutatott. Négy gólos különbséggel mentünk a szünetre (10-14).

Fotó: Cseh Péter

A második félidőt sem mi kezdtük jobban, három gyors gólt kaptunk, hátrányunk hétre nőtt (32. perc 10-27). Szmetán talált be először, amit egy újabb Miklós védés után meg is ismételt. A folytatásban azonban továbbra is sokat hibáztunk, helyzeteink kimaradtak, ahogy Molnár büntetője is, védelmünk is könnyen átjárható volt a vendégek számára. A 40. percre 10 volt közte a Farkas becennévre hallgató ellenfelünk javára (13-23).

Miklós Gergőre nem lehetett panasz ennek ellenére sem, bravúros hárításai tartották a csapatban a „lelket”. Kezdtük a magunkra találás jeleit mutatni, öt gólunkra a következő percekben csak eggyel válaszolt a Heves vármegyei csapat (49. perc 18-25).

Az utolsó tíz percben hátrányunkon annak ellenére sem sikerült jelentősen faragni, hogy háromszor is emberelőnyös helyzetben játszhattunk. Az egyaránt 5-5 találatot jegyző, végig jól játszó Tóth és Gál újabb gólja arra volt elegendő, hogy egyet csökkentsünk még ezen a találkozó végéig (60. perc 24-30).

Köszönjük szurkolóink kitartó biztatását!

A mérkőzés után Konkoly Csaba vezetőedző, és a hazaiak legjobbjának választott Miklós Gergő értékeltek

„Először is gratulálok a Gyöngyösnek a győzelemhez. Megérdemelt győzelem azt is kell mondanom. Csalódott vagyok, egyrészt azért, mert abban gondolkodtunk és úgy készültünk a héten, hogy egy hasonló jó iramú és eredményes mérkőzést tudunk játszani, mint ahogy az utolsó fordulóban a Dabas ellen. A Gyöngyös viszont annál jobb csapat volt, hogy ezt megengedte volna, már azokban a periódusokban, amikor sikerült ugyan az ő hibáikat kihasználva visszajönnünk a meccsbe az első félidőben, mi is úgy készültünk a másodikra ahogy az első félidőt befejeztük. Sajnos  azt kell  mondanom, hogy egyéni hibákkal tűzdelve kezdődött a második félidőt, főleg ziccereket hibáztunk. Ezt nem bírta el a mai napban a csapat teljesítményünk. Próbáltam a cserékkel esetlegesen azokat a befejező embereket cserélni, akik ebben hibát követtek el. A védekezésünk se akart összeállni. Nagyon hatékonyan támadott a Gyöngyös, amire ugyan készültünk, de  ma én egy kicsit hiányoltam a tüzet a társaságból. Ettől függetlenül igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy szűkítsük azt a távolságot, amire kerültek tőlünk a második félidőnek az első harmadában. Ez hasonló forgatókönyvvel majdnem sikerült, mint az első félidőben úgyhogy ilyen részsikereknek örülhetünk a többin meg majd dolgoznunk kell tovább, úgyhogy reményem szerint ezek az egyéni hibák majd kijavulnak, és a csapat teljesítményünk majd egyszer csak összeáll újra.”

Konkoly Csaba

„A Gyöngyös megérdemelte a két pontot. Az a baj, hogy mi a szöges ellentéte voltunk a múlt hétnek. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, de utána jó belejöttünk a meccsbe, elkezdtünk visszakapaszkodni és úgy gondolom, hogy ezt a periódust kellene kitolni, és akkor a jövőben szép eredményt tudnánk elérni. Nyilván minden pontra szükségünk van, úgyhogy ez most nagyon fájó vereség.”

Miklós Gergő

K&H Liga 19. forduló, Fejér-B.Á.L. VESZPRÉM – HE-DO B. BRAUN Gyöngyös 24:30 (10-14)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 2/12, Miklós G. (K) 11/31, Tóth P. 5, Machac S., Szmetán P. 3, Hári L. 1, Preszter Á., Éles B. 4, Stranigg J. 2, Ludmán M. 1, Molnár B., Szrnka L. 1, Bugyáki D., Vetési B. 2, Gál D. 5, Szatmári B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

HE-DO B. BRAUN Gyöngyös: Tomic A. (K) 11/29, Gyánti B. 0/3, Potisk M. 2, Halász L. 3, Jaros O. 1, Varsandán M. 7, Hegedűs M. 4, Gábori M. 3, Lakosy M. 2, Schmid P., Gerdán T., Schaffer Zs. 4, Hamidovic D. 1, Gráf M.1, Jóga N. 2, Menyhárt M.
Vezetőedző: Bíró Balázs Bertalan

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István 

Hétméteresek: 0/2, ill., -/-

Kiállítások: 8 perc, ill., 16perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=765456951512727

Következő mérkőzésünkön, az Európa-liga szereplésünk után újra visszatérünk az Arénába, és a BL résztvevő Telekom Veszprém ellen lépünk majd pályára.

Időpont: 2023. 04. 01. 18:00

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!