Nem sikerült visszavágni a Vecsésnek

Az NB I/B 25. fordulóját rendezték pénteken, ahol a Vecsési KKFT vendégeként lépett pályára a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21

A győzelemre éhes fiatalok lendületesen kezdték a találkozót. Éles Zsombor duplája után Patonai Bálint vette be a hazaiak hálóját (5. perc 0-3).  A vecsésiek rengeteget hibáztak a meccs elején, első góljukat csak a hetedik percben szerezték meg. Igyekeztek is felzárkózni, de újabb Patonai gól után ismét három volt fiaink fórja (10. perc 2-5). Itt azonban megtorpant csapatunk, percekig nem szereztek gólt, miközben egy 5-0-s sorozattal a vecsésiek átvették a vezetést (16. perc 7-5).  Ezt az előnyt tartották is a félidő nagy részében, bár a szünet előtt másfél perccel Pintér Koppány révén még egál lett az állás (29. perc 14-14). A félidőből hátralevő egy percben még gyors két gólt jegyzett az ellenfél, így ők mehettek előnnyel a pihenőre (30. perc 16-14).

Gulyás Máté által fiataljaink szerezték az első gólt a második játékrészben, de nem folytatódott jól a meccs számunkra. A nagy igyekezetben a pályán a hibáink száma is szaporodott, amivel jól élt a Vecsés, egyre csak nőtt az előnyük (39. perc 22-17). Kovács György időkérése után Fercsik Dániel és Ihász Dávid góljaival tartottuk a különbséget, bár érdemben nem sikerült azt csökkenteni. 

Archív fotó: Juhász Laura

A 43. percben Gulyás Máté talált be a hazaiak hálójába, a különbség továbbra is öt volt a vecsésiek javára (25-20). Most ők kértek időt, amiből jól is jöttek ki, kettőt hozzátettek a meglévő előnyükhöz (45. perc 27-20). Mindent megtettek fiataljaink a pályán, de az utolsó negyedórában sem tört meg a hazai csapat. Majczán Dávid, jobbszélsőnk hibátlanul értékesítette ötödik helyzetét is, Gulyás Máté pedig már a hatodik gólját tette a közösbe. Ennek ellenére sem sikerült közelebb kerülni. Végül a szintén hibátlanul játszó, négyből négyszer eredményes Ihász Dávid beállónk góljával zárult a mérkőzés (60. perc 36-30).

NB I/B 25. forduló, Vecsési KKFT – Fejér-B.Á.L. Veszprém 36-30 (16-14)

Vecsési KKFT: Bende K. (K) 6/20, Szász I. (K) 3/13, Balogh Á. (K), Nyéki I. 3, Székely I. 3, Fadhle H. 4, Dobák L., Zakics B., Gáspár K. 3, Antal M., Ember Sz. 1, Angebrandt Á. 9, Czabán M. 2, Marcsek G. 5, Horváth D. 4, Foki D. 4
Vezetőedző: Antal Levente 

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21: László A. (K), Kaiser B. (K) 8/42, Éles Zs. 2, Fink Radó Z. 2,  Fercsik D. 3, Gulyás M. 6, Pintér K. 2, Szucsik B. 2, Ruzsányi B., Poharánszki I. 1, Majczán D. 5, Patonai B. 2, Rubos N. 1, Török-Vida Zs., Ihász D. 4
Vezetőedző: Kovács György 

Játékvezetők: Szedmák Márton, Tóth Tamás Dr 

Hétméteresek: 3/4, ill., 1/2

Kiállítások: 8 perc, ill., 10 perc

A következő fordulóban is nehéz mérkőzés vár fiataljainkra. Az élvonalba már biztosan feljutó, de a bajnoki címre is nagy eséllyel pályázó Győri ETO-UNI FKC KFT csapatát fogadják a DEVM Sportcsarnokban.

A találkozó időpontja: 2024. április 21., vasárnap, 16:00

Várunk minden szurkolónkat! Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!