Nyílt sisakkal a Magyar Kupában

A sokkal erősebb Csurgó kiütésével jutott a férfi kézilabda Magyar Kupa Final Four-jába a Veszprémi Kézilabda Kft. Ezzel sporttörténelmet írva, hiszen bajnoki újoncként ez még senki másnak nem sikerült ebben a lebonyolítási formában. Tombor Csaba vezetőedző együttese a két bajnoki összecsapáson már alaposan meggyötörte vasárnapi elődöntős ellenfelét a MOL Pick Szegedet. Vajon mit hoz a harmadik ütközet?

-Az elmúlt több, mint fél év semmi újat nem hozott a két csapat életében, már ami az erőviszonyokat illeti, a szegediek az egyértelmű esélyesei a döntőbe jutásnak – foglalta össze tömören a lényeget a veszprémiek vezetőedzője. – Ráadásul ellenfelünk egyre inkább kezd magához térni, újra összeérni, amit a Kiel elleni visszavágón is igazoltak. Mindenben erősebbek és jobbak nálunk. Mi a megszokott játékunkkal igyekszünk megnehezíteni a fináléba vezető útjukat.

fotó: Cseh Péter

A bajnokság élvonalbeli klubjának szakmai vezetője arról is beszélt, miként igyekeznek megnehezíteni a szegediek dolgát.

-Támadásban nagyon meg kell becsülni a labdákat, nehogy gyors kontrákból megszórjanak bennünket. Meggyőződésem, hogy csak így lehet nagyjából huszonöt gól környékén tartani a „kékeket”. Egy biztos, hogy mi felvállaljuk a taktika mentes, nyílt sisakos kézilabdát ellenük és a másnapi helyosztón is. Fiataljaink újra ország-világ előtt megmutathatják tehetségüket, felkészültségüket. Minden féle nyomás, teher és tét nélkül kézilabdázhatnak a fiúk. És persze megtapasztalhatják azt is, hogy mit jelent két nap alatt, két forró hangulatú összecsapást is lejátszani, végig küzdeni. A Magyar Kupa négyes döntője mindemellett egy igazi ünnep is, hiszen a sportág legjobbjaival nézhet farkasszemet a két nap alatt. Ráadásul kiváló muníciót is ad a bajnokság további folytatásához, hiszen kemény, nagy meccsek várnak még ránk, ahol lesz olyan, ahol mi leszünk majd az esélyesek. A mi célkitűzésünk ugyanis a bentmaradás kiharcolása az NB I-ben. A hétvégi mérkőzések pedig hab a tortán, amely további fejlődésünket szolgálhatja. Ezúttal sem adjuk könnyen a győzelmet a riválisoknak.

A Magyar Kupa szigetszentmiklósi négyes tornáján a másik ágon Telekom Veszprém – Balatonfüred összecsapás lesz vasárnap este. Hétfőn játszanak az érmekért a csapatok. A mi elődöntőnk 20.15-kor kezdődik és az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!