Öröm-kézilabda a Montpellier ellen

Az EHF Európa-liga 9. fordulójában, a csoportelső Montpellier otthonában léptünk pályára kedd este, mely utolsó idegenbeli találkozónk is volt egyben.

Szombaton még a magyar bajnokságban játszottunk, de a kevés pihenés és hiányzóink  ellenére is arra készültünk, hogy két mérkőzéssel a csoportkör vége előtt, minél több tapasztalatot gyűjtsünk egy európai sztárcsapat ellen.

(Fotó: Cseh Péter)

A nagy iramban induló mérkőzés elején rögtön két hazai gól született, melyre Tóth válaszolt, megszerezve első találatunkat. Az ellenünk  legutóbb is remeklő Yanis Lenne az első nyolc percben ötször is betalált, míg mi Molnár és Éles Benedek góljaival igyekeztünk a lépést tartani (8. perc 7-3).
Egy újabb Tóth góllal eggyel csökkent igaz a hátrányunk, de a franciák 3-0-ás sorozattal válaszoltak és a 10. percben már hattal vezettek
(10-4).

A kapuban álló Miklós Gergő ziccer védése után,  és a zseniálisan játszó Tóth Péter, valamint az újabb Molnár góllal kezdtünk közelebb kerülni. Egy újabb hazai gólt követően, sorozatban mi lőttünk három gólt, kettőre csökkentve hátrányunkat. (20. perc 12-10.)
A félidő utolsó tíz percében sikerült ezt a két-három gólos különbséget tartani, melyhez hozzájárultak irányítónk Vetési és beállóink Simon Machac és Gál góljai is (30. perc 19-16).

(Fotó: Cseh Péter)

Jól kezdtük a második félidőt

Éles és Simon Machac góljaival felzárkóztunk egyre, amire rögtön jött válaszként egy 3-O-ás sorozat a hazaiaktól (36. perc 22-18). Az ezt követő percekben felvállta estek a gólok, tartva a négy gólos különbséget. A 47. percben Hári is megszerezte első gólját, majd a franciák  lőttek egymás után kettőt, melyet Gál találata után meg is ismételtek (54. perc 32-25).

A hét gólos hátrány ellenére sem adtuk fel az utolsó hat percben. Éles Zsombor megszerezte első gólját, majd egy újabb Hári és Gál találattal négyre csökkentettük a franciák előnyét. Az utolsó percben a kapuban álló Balogh egy csodaszép dupla ziccer védést mutatott be, és Éles Zsombor is megszerezte második gólját, mely ahogy a Schaffhausen ellen, itt is a mérkőzés utolsó találatát jelentette (34-30).

(Fotó: Cseh Péter)

Valóban büszkén és a teljesítményükkel elégedetten térhetett haza csapatunk. Ismét bebizonyítva azt, hogy végig kitartóan küzdve, igazi csapatmunkát, kiváló egyéni teljesítményeket bemutatva meg tudták állni helyüket egy kétszeres BL győztes otthonában is.

Mondhatni öröm-kézilabdát játszott a csapat, egy elképesztő hangulatú arénában.
A legjobban talán Tóth Pétert ragadta magával az atmoszféra, hiszen 7 lövéséből 6 gólt szerzett.
Őt kérdeztük a mérkőzés után:

„Fantasztikus meccsen vagyunk túl, eszméletlen volt a hangulat a csarnokban. Úgy gondolom, hogy remekül játszottunk, rengeteg dolgot tudtunk gyakorolni. Jól éreztem magam a pályán, hiszen tényleg fantasztikus hangulat volt, de rettentően elfáradtam, és szerintem az egész csapat hasonlóan érzi magát. Nem sok időnk van pihenni, mert pénteken újra meccset játszunk.”

Tóth Péter

EHF Európa-liga, 9.forduló:
MHB Montpellier – Fejér-B.Á.L. Veszprém 34-30 (19-16)
2023.02.21. 20:45

16 játékosunk és a stáb, a francia elitcsapat otthonában (fotó: Cseh Péter)

MHB Montpellier: R. Desbonnet (K) 7/36, C. Bolziner (K) 0/1, L. Pellas 11, Y. Lenne 6, V. Porte 3, S. Skube 3, J. Bos 3, M. Panic 2, A. H. Jensen 2, V. Nacinovic 2, K. Konan 1, K. Vileminot 1, A. Berthier, A. Lenne, D. Simonet, G. Tskhovrebadze
Vezetőedző: Patrice Canayer

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 5/13, Miklós G. (K) 6/31, Éles B. 8, Tóth P. 6, Gál D. 4, Molnár B. 3, S. Machac 3, Hári L. 2, Éles Zs. 2, Szatmári B. 1, Vetési B. 1, Ludmán M., Rubos N., Szmetán P., Szrnka L.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Játékvezetők: Weijmans William (NL), Wolbertus Rick (NL)

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 6/6, ill. 3/3

Következő mérkőzésünkön az NB1-es bajnokság 16. fordulójában lépünk pályára a Cegléd ellen.
Időpont: 2022.02.24. 18:00
Abony, Varga István Városi Sportcsarnok

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!