Örömtánc az utolsó hazai meccsen

A K&H Liga 24. fordulójában a NEKA ellen léptünk pályára a Március 15. úti Sportcsarnokban péntek este. Ez volt egyben az utolsó hazai mérkőzésünk is.

Egy nehéz találkozóra készültünk, mindenki tudta milyen nagy téttel bíró hatvan perc elé néz a csapat. Ráadásul eddigi összecsapásaink során még nem sikerült a balatonbogláriak ellen győzni az élvonalban.

Fotó: Cseh Péter

Vendég góllal indult a találkozó, de Szrnka révén rögtön sikerült kiegyenlíteni. A kapuban álló Miklós Gergő parádés védései, már rögtön az elején megalapozták a folytatást, egy cseppnyi esélyt sem adva annak, hogy ellenfelünk el tudjon lépni. Oly annyira nem, hogy három egymás utáni Éles góllal ez nekünk sikerült. (15. perc 7-4). Az ezt követő percben Presztert kiállították, melyet sorban követett Szrnka és Gál két perces büntetése. A hármas emberhátrány ellenére is csak egy góllal tudott a NEKA közelebb kerülni, Vetési Bence találata révén ebben a helyzetben is képesek voltunk gólt szerezni (18. perc 8-6). A kiállításából visszatért Szrnka és a végig szintén kiválóan játszó Hári felváltva lőtték a gólokat, két-két találatukkal visszaállt az előnyünk háromra. (23. perc 12-9) A félidő utolsó perceiben Gál is megkezdte góljainak gyártását, egy Szmetán találat után ismételt beállónk, megszerezve csapatunk utolsó gólját az első félidőben (30. perc 15-13).

Fotó: Cseh Péter

A második harminc perc is vendég találattal indult, de Gál úgy folytatta, ahogy az első felvonást zárta, nem hagyta gól nélkül a vendégek kapuját. Szélsőink percei következtek, Hári és Preszter is egyaránt kétszer volt eredményes (41. perc 20-17). Az ellenfél, a beálló Papp góljai révén tartotta magát, sikerült a 45. percben egyre megközelíteniük minket (45. perc 21-20). Ekkora azonban megráztuk magunkat, és egy 5-1-es sorozattal percek alatt egy jelentősnek mondható előnyt alakítottunk ki (51. perc (26-21).  Mindent megpróbált a NEKA, kapust is cserélt, de hiba jöttek fel újra kettőre, Hári és a mérkőzés legjobbjának választott Preszter, Palasics hálóját sem hagyta érintetlenül. Gál Dominik sem tette meg ezt a szívességet, hetedik gólját is megszerezte a meccsen, mely egyben a mérkőzés utolsó találata is volt 60. perc 31-27).

Ezzel a győzelemmel nagy lépést tettünk élvonalbeli tagságunk megőrzéséért.

Miután a bennmaradásért szintén nagy küzdelmet folytató Cegléd kikapott hazai pályán a Dabastól, kikerültünk a kieső zónából, megelőzve két ponttal a Pest vármegyei csapatot.

Tabella (kép: mksz.hu)

Köszönjük szurkolóink támogatását, akik hatvan percen keresztül végig óriási hangulatot teremtve, segítették hozzá csapatunkat a győzelemhez!

K&H Liga, 24. forduló, Fejér-B.Á.L.Veszprém – HSA NEKA 31-27 (15-13)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K), Miklós G. (K) 11/37, Szmetán P. 3, Hári L. 5, Preszter Á. 4, Éles B. 5, Fercsik D., Szucsik B., Ludmán M. 2, Molnár B., Szrnka L. 3, Rubos N., Bugyáki D., Vetési B. 2, Gál D. 7, Szatmári B.
Vezetőedző: Éles József

HSA NEKA: Palasics K. (K), Deményi X. (K) 12/39, Temesvári G. 1, Krakovszki Zs. 6, Papp T. 3, Sisa E., Krakovszki B. 4, Sztraka D. 6, Kathi S. 1, Ács P., Kovács T. 3, Dely M., Dobi B., Karai M.1, Draskovics G.1, Szilágyi B. 1
Vezetőedző: Sótonyi László

Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende

Hétméteresek: 1/0, ill., 2/1

Kiállítások: 10 perc, ill., 12 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/kuVnJ6ZM0f/

Következő, szintén fontos mérkőzésünket a Budai Farkasok ellen vívjuk Budaörsön.
Időpont: 2023.05.19. 18:15

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!