Pont nélkül, de emelt fővel tértünk haza Eperjesről

Az EHF Európa-liga 6. fordulójában a Tatran Presov otthonában léptünk pályára.

Az elmúlt fordulóban mutatott teljesítményünk és a magyar bajnokságban elért győzelmünk után megvolt a reményünk, hogy első sikerünket aratva idegenben, pontokkal térjünk haza. Hiányzóink ellenére erre minden esélyünk meg is volt.

 Hazai góllal kezdődött a találkozó, melyre Stranigg rögtön válaszolt. Ezek után a szlovákok egy 3-0-ás rohammal 4-1-re húztak el a 7. percben. Éles két találatának, valamint Hári kínaiból szerzett góljának köszönhetően átvettük a vezetést (12. perc 4-5). A második 15 perc igen változatosan alakult. Egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kialakítani. Hiába volt a hazai csapat többször is fórban – közte három góllal is -, mindig volt válaszunk. Szrnka két, valamint Gál és Pulay egy-egy találatával felzárkóztunk és szorosra zártuk az első harminc percet (12-11).

Gál Dominik EHF Európa-liga 6. fordulójának Top 1. lövése (fotó: Cseh Péter)

Jól kezdtük a második félidőt. Stranigg két góljával sikerült átvenni a vezetést. Egészen a 45. percig (18-18) egy igen kiegyenlített összecsapást láthattunk, Stranigg mellett Éles és Gál szállították a gólokat. Ekkor azonban megmutatkozott csapatunkon a fáradtság, egyre több hibát ejtettünk. Ennek köszönhetően egy 10 perces „zárlat” állt be nálunk, melyet az ellenfelünk jól kihasználva, négy gólos vezetésre tett szert (56. perc 22-18). Azonban ekkor sem adtuk fel a küzdelmet, esélyt adva az ellenfélnek egy még nagyobb arányú különbség kialakítására. Óriási akaratról téve tanúbizonyságot, az utolsó percig harcolva Vetési és Gál találataival szorosra alakult az egyébként gólokban gazdagnak nem igen nevezhető mérkőzés vége.

EHF Európa-liga, 6. forduló, Tatran Presov – Fejér-B.Á.L. Veszprém: 22-20 (12-11)

Tatran Presov: M. V. Colodeti (K) 3/5, I. Chupryna (K) 11/29, O. Rábek 8, V. Kasatkin 4, S. L. Garcia 4, L. Urban 2, N. Ivanovic 2, E. Fenár 1, P.C. Hernández 1, T. Fech, D. Khaian, D. Michalka, D. Mital, M. Davidovic, P. Kimak, R. Tsarapkin
Vezetőedző: Marek Gernat

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 7/16, Podoba J. (K) 3/15, Stranigg J. 6, Gál D. 3, Éles B. 3, Szrnka L. 2, Szmetán P. 2, Pulay G. 2, Hári. L. 1, Vetési B. 1, Preszter Á, Molnár B., Szatmári B., Bugyáki D., Ludmán M., Rubos N.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

JV: Pandzic Aleksandar (SRB), Mosorinski Iván (SRB)

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 4/2, ill. 2/1

Az Európa-liga csoportköre február 7-én folytatódik, amikor is a Frisch Auf Göppingent fogadjunk majd a Veszprém Arénában. Az őszi szezon utolsó magyar bajnoki mérkőzésére december 17-én kerül sor. Hazai pályán játszunk majd a Csurgó csapata ellen.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!