Pont nélküliek párharca az Arénában

Szlovák ellenfelet fogadunk az Európa-liga ötödik fordulójában.

Az „A” csoportban két olyan csapat mérkőzik meg egymással kedd este az Arénában, akiknek eddig nem sikerült mérkőzést nyernie az Európa-liga csoportkörében. A Tatran Presov-val ráadásul egy hétre rá újból játszani fogunk majd Eperjesen, a hatodik fordulóban.

Szlovák ellenfelünk 17-szer nyerte meg hazája bajnokságát, a legutóbbi szezonban is ők ünnepelhettek. Mindemellett sokszoros szlovák kupagyőztesek. Bajnokok Ligájában is szerepeltek, legtöbbször a csoportkörig jutottak el. Egyik legnagyobb sikerük egy nyolcad döntő volt a legmagasabb európai kupasorozatban, igaz még 2005-ben. Az idei évben szépen menetelnek a nemzetük bajnokságában, ahol jelenleg második helyen állnak a tabellán. Csapatunkhoz hasonlóan az eddigi csoportkörös mérkőzéseken nem sikerült pontokat szerezniük, a legszorosabb mérkőzésüket a Benficával játszották hazai pályán ahol négy góllal kaptak ki. Tatran Presov – Benfica: 25-29, Frisch Auf Göppingen – Tatran Presov: 24-34, Tatran Presov – Kadetten Schaffhausen: 31-37, Montpellier – Tatran Presov: 41-30.

Fotó: Cseh Péter

Mi legutóbb a Montpelliert fogadtuk a negyedik fordulóban, akikkel szemben nyolc góllal maradtunk alul (31-39). Nagy kérdés tehát, hogy a két sikerre éhes társaság közül, melyikük fogja első győzelmét, és az azzal járó pontokat megszerezni az Európa-ligában? A szlovák bajnokságban menetelő Presov, vagy a hazai szurkolók támogatását élvező, a csoportkörbe óriási bravúrral bejutó, első nemzetközi tapasztalataikat most gyűjtő csapatunk?

Mindenki az utóbbit szeretné természetesen, így a fiúk azért dolgoznak, hogy újra együtt tudjanak majd örülni a szurkolókkal a meccs lefújása után.

Hiányzóink továbbra is vannak, köztük Šimon Macháč, aki szlovák származásúként jól ismeri az ellenfél játékosait. Külön kiemelte Rabek és Chupryna nevét, akikre jó lesz odafigyelni. Előbbi ballövőként, utóbbi a kapuban törhet borsot az orrunk alá.

EHF Európa-liga, 5. forduló:
Fejér-B.Á.L. Veszprém – Tatran Presov
2022.12. 06. kedd, 17:00
Veszprém Aréna

JV: Covalciuc Igor (MD), Covalciuc Alexei (MD)

Jegyinformációk: https://jegymester.hu/production/110485/veszprem-arena-sport-es-rendezvenycsarnok-fejer-b-a-l-veszprem-tatran-presov/11000819

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!