Presztízs csata a NEKA ellen

Most jön, ami még nem volt! Legalábbis az NB I-ben nem. Bajnoki mérkőzést játszik egymás ellen a tavalyi újonc, a Fejér- B.Á.L Veszprém és az idei “első tagozatos” klub, a Nemzeti Kézilabda Akadémia.

 Több szempontból is presztízs csata lesz a javából. Sótonyi László, a Balaton – partiak mestere, több évig volt Balatonfüreden edzője a hazaiak kispadján ülő Tombor Csabának. Mostanság az U20-as Európa-bajnokságra készülő válogatott edzői, akiknek az a közös célja, hogy minél eredményesebben szerepeljenek vezetésükkel a fiatalok. Tehát ismerik egymás szakmai erényeit, sebezhetőségeit. Különösebben nem tud egyikük sem meglepetést okozni a másiknak.

fotó: Cseh Péter

Aztán, mind a két csapat vereséggel a háta mögött kezdi a szombati mérkőzést, mert kikaptak az előző fordulóban. A mostani rajt vonalon állva minden egyforma. A lejátszott találkozók száma (9), a győzelmek és vereségek aránya (4-5). Ezzel összhangban természetesen a megszerzett pontok száma is (8). Itt is ott is negatív a gólkülönbség. És ami a legfontosabb: magyar fiatalok feszülnek egymásnak az élvonalban, hogy eldöntsék: ki lesz a jobb, ki győz a szorosnak ígérkező csata végén. Talán csak egy valami feltételezhető előre. A sok és gyors futás, valamint a rengeteg támadás vezetés oda-vissza. Ezért igazi csemege lesz szurkolói szempontból. Középmezőnybeli rangadó. A veszprémiek feledtetni akarják a Dabason elszenvedett gyengébb játékukat és vereségüket. A tópartiak pedig a hazai pályán, a Komlóval szembeni minimális fiaskójukat. A nyertes két ponttal megelőzi riválisát a tabellán.

Online jegyvásárlás: https://old.jegymester.hu/…/Fejer-BAL-Veszprem—NEKA

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!