Presztízs és pikantéria Tatabányán

Ami a férfi kézilabda Bundesligában a Flensburg, az itthoni pontvadászatban a Tatabánya. Mind a két csapat nagy pofonokat kapott a hazai bajnokságában és a nemzetközi kupában is. Az utóbbi évek szinte örökös, itthoni bronzérmese ezért jelenleg csak a hatodik a tabellán, de egyáltalán nincs behozhatatlan hátrányban a fürediekkel szemben. A patinás „Bányász” kapott új támogatót,  Vladan Matics helyére edzőt is cserélt és megkezdte a pontok gyűjtését a felzárkózást is, az élmezőny követését.

Oda utazik szombaton a Fejér-B.Á.L. Veszprém, amely jelenleg rossz passzban, de csupán három pontnyi távolságra van Dragan Djukic mester együttesétől.

fotó: Cseh Péter

Lesz egy kis presztízs és pikantériája is ennek a páros csatának. Hiszen a kelleténél előbb kiszivárgott, hogy a veszprémiek szakvezetője, Tombor Csaba jövő nyártól már a mostani ellenfél kispadjára ül.  Talán ez a váratlanság okozott zavarokat a veszprémi játékosok fejében az elmúlt két fordulóban, amikor nyerhető meccseket vesztett el a csapat a Dabas és a NEKA ellen is.

Ebben az idényben még nincs bravúrja a Kis Veszprémnek. És most sem ők az esélyesek. Talán, ha a bajnokság első szakaszában „ütköznek” az ellenfelek, akár még a pontszerzés is megvalósulhatott volna. De a „ha” sohasem játszik, ezért nem is kell rá hivatkozni.

fotó: Cseh Péter

Arra viszont lehet, hogy az edzőnek és a játékosoknak is itt a lehetőség feledtetni a gyengébb időszakot. Bizonyítani, hogy többre képesek, főleg az esélytelenség nyugalmával kézilabdázva az erős kerettel rendelkező hazaiakkal szemben. Mert a Baloghot, Zdolikot, Győrit, Juhászt, Hornyákot is soraiban tudó, időközben lendületet vevő Tatabányát már nehezebb megszorítani, mint a válságos időszakukban.

Csak annyi az elvárás az utolsó, idegenbeli, őszi fordulóban, hogy emelt fővel zárhassák az egy héttel későbbi, arénabeli, Csurgó elleni évzárót…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!