Városi kéziderbi: a tapasztaltabb nyert

Éles József tanítványai ötven percig remekül tartották magukat a városi kézilabdaderbin, a hajrában azonban Zsigmond György legénysége maradt higgadtabb, s gyűjtötte be a két pontot.

Igazi kézilabda-csemegét láthatott szombat este a Veszprém Arénába kilátogató mintegy félezer néző, hiszen a Fotex két korábbi kiválósága, az MKB Veszprém U23-as együttesét dirigáló Éles József és a Veszprémi KSE vezetőedzője, Zsigmond György a kispadokról nézett farkasszemet egymással.

Idegesen, sok technikai hibával indult a meccs mindkét oldalon. A védekezésre fektették a nagyobb hangsúlyt a csapatok, öt perc után mindössze háromszor zörrentek meg a hálók, Fűzi kétszer Kisék egy alkalommal volt eredményes. Negyed óra telt el a mérkőzésből, amikor először mutatott kétgólos különbséget az eredményjelző. Márton volt különösen elemében, a VKSE átlövője kilenc méterről lőtt góljaival, s szemfüles gólpasszaival tolta csapata szekerét (7:5).

Nem rezzent össze hátrányban sem a fiatal Éles-csapat, amely ügyesen használta ki az első félidőben halvány kapusteljesítményt felmutató VKSE hibáit. Egalizált, sőt, a vezetést is átvette az MKB U23 legénysége. Schmid és Molnár játszott különösen agilisan ebben az időszakban, utóbbi hét akciógólig jutott a találkozón (22. perc 10:11).

Időt kért a VKSE mestere, együttese pedig össze is szedte magát támadásban. Két minutummal a játékrész vége előtt úgy tűnt, hogy a VKSE vonulhat előnnyel pihenőre, ekkor azonban MKB kétszer is sikeresen rohanta le ellenfelét (30. perc 13:13).

A második félidőben sem tudott meglépni üldözőjétől Zsigmond György alakulata. Hiába vezetetek rendre Gulásék, a szívósan küzdő rivális nem akart leszakadni. Sőt, negyed órával a vége előtt visszavették a vezetést a gyorsabban kézilabdázó U23-asok (45. perc 19:20).

Időt kért Zsigmond György, aki alaposan felrázta játékosait. A VKSE feljavuló védelme Szásszal karöltve mindössze két gólt engedett ellenfelének a hátralévő időben, támadásban pedig kihasználta az ellenfél első megingását.

Ezúttal elmaradt a drámai végjáték, megérdemelten húzta be a két pontot a Veszprémi KSE. Dicséret illeti ugyanakkor az MKB U23 csapatát is, amely a találkozó háromnegyedéig partiban volt tapasztaltabb riválisával.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 12. forduló:
Veszprémi KSE–MKB Veszprém U23 26:22 (13:13)
Veszprém Aréna, 500 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Veszprémi KSE: Szabó – Végh 2, Heiczinger 2, Kovács Gy. 1, Márton B. 7 (1), Kisék B. 3, Márkus 1. Csere: Szász (kapus), Kis, Gulás 4, Lelkes 3, Szobol 3, Kurucz, Falkner, Papp. Vezetőedző: Zsigmond György.
MKB Veszprém U23: Nagy B. – Varjú 1, Tóth 4 (1), Füzi 2, Szeitl 1, Szita 1, Molnár 7. Csere: Blázsovits (kapus), Huber, Kreisz 2, Dávid, Szakály 1, Zana, Kristóf, Marton, Schmid 3. Vezetőedző: Éles József.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1.

Edzői nyilatkozatok

Zsigmond György: – Idegesen kézilabdázott mindkét fél. A második félidőben a zárt hatos falunk jól működött, ezt a huszonkét kapott gól is bizonyítja. Támadásban azonban továbbra is szenvedtünk, erről szól eddig a szezonunk. Borzasztóan örülök a nagyon fontos két pontnak. Nekiugrunk a Fürednek, hátha meglepetést tudunk okozni. Jól érzem magam, jó most itt edzőnek lenni.

Éles József: – Ennyi technikai hibával nem lehet mérkőzést nyerni. Rengeteg ziccert hibázott a csapatom az utolsó tíz percre szétesett a társaság, Örülhetünk, hogy csak ennyi lett a különbség.

vehirsport.hu

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!