Régi ismerőst köszönthetünk a csapatban

Év közben nagyon nehéz igazolni, nekünk viszont óriási szükségünk van új játékosokra, mert mint ismert, nagyon sok a sérültünk. Vannak visszatérők, de beálló poszton Šimon Macháč visszatérésére még várni kell.

Gál Dominik beálló érkezik hozzánk Horvátországból.

 – Nagyon örülök, hogy olyan játékost sikerült igazolnunk, aki velünk nőtt fel.  Dominik 2000-es születésű beálló játékos, aki Éles Suli növendék volt, nálunk kezdte a pályafutását – mesélte boldogan Éles József klubtulajdonos.  – Remélem hasznos tagja lesz a csapatnak. Egy olyan játékossal sikerül erősítenünk, aki védekezésben és támadásban is bevethető. Nagyon jól ismeri a csapat legtöbb tagját, hiszen együtt nőttek fel az Éles Kézisuliban.

Dominik is mondhatni kézilabdázónak született. Édesapja, Gál Gyula nem ismeretlen a veszprémi szurkolóknak. A horvát kézilabda bajnokságban jelenleg második helyen álló HRK Gorica csapatától érkezik hozzánk fia.

A veszprémi születésű, 22 éves, 187 cm-es beálló, többek között 2019-ben a Szkopjében rendezett junior világbajnokságon 5. helyezett lett.

– Karrierem során több csapatban is játszottam fiatalon, Veszprém utánpótlás, Balatonfüred, és NEKA csapataiban, de minden az Éles Kézisuliban kezdődött, ahol elindult a pályafutásom. Utolsó 3 évemet ezidáig a horvát első osztályban játszottam a Zágráb játékosaként a horváth HRK Gorica csapatában. Egy remek közösséget ismertem itt meg, és hamar sikerült beilleszkednem közéjük. Elfogadtak, mint egyetlen külföldi a csapatban. A szezon kezdete előtt kezdtünk el apukámmal gondolkodni, hogyan tovább a következő évben, és a klubommal is egyeztettünk róla, ha lehetőség van egy nagyobb megmérettetésre, akkor szívesen elengednek, és ekkor kaptam a hívást Éles Józsitól, hogy nem szeretnék-e náluk játszani a szezon hátralevő részében. – fogalmazta meg Dominik, hogyan is történt a megkeresés.

– Szeretnék minél hamarabb beilleszkedni a csapatba, és remélem, hogy hamar össze tudok szokni a játékosokkal, hiszen van jó pár régi ismerősöm, akikkel már volt szerencsém együtt játszani. Bízom benne, hogy a csapat segítségére tudok lenni mérkőzésről-mérkőzésre, és büszke vagyok arra, hogy az Éles Kézilabda Iskola első játékosából, ma az Éles féle Fejér-B.Á.L. Veszprém első számú csapatában az NB1-ben és a nemzetközi kupában meg tudjuk mutatni magunkat, ami hatalmas eredmény és lehetőség nekünk.

Érezd jól magad nálunk, Dominik! Sok sikert kívánunk!

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!