“Satu” közben Gyöngyösön

Az élvonalbeli férfi kézilabda bajnokság kezdi felvenni az üzemi hőmérsékletet és ritmust. Ami azt jelenti, hogy az idény eleji formára már nem lehet hivatkozni az ötödik forduló kezdetén. A Gyöngyös – Fejér B.Á.L. összecsapás ezért is jó kis derbinek ígérkezik. A hazaiaknak egy ponttal és egy helyezéssel van többje, mint a vendégeknek, mert remekül kezdte az idényt Konkoly Csaba edző együttese. Nagyon magabiztosan verték a Tatabányát, “elkapták” a Fradit is, ami szintén nagy skalp. Komlón ikszeltek. És csak minimális vereséget szenvedtek Csurgón (26-24). Ezért aztán a szombati párosítás egyértemű esélyesei a sárgamezesek.

Szégyenkezni valója azonban a vendégeknek sincs. Hiszen hozták a kötelezőt a Komló és az újonc, Kecskemét ellen. És papírforma volt a nagyságrendekkel erősebb,  lehetséges éremesélyes, Balatonfüredtől és a bajnoki aranymedál visszaszerzésére kacsintgató Telekomtól elszenvedett vereség is.

fotó: Cseh Péter

Arra persze lehet emlékezni, hogy a tavalyi újonc egyik legnagyobb bravúr győzelme Gyöngyösön volt. Akár erő és önbizalom is meríthető belőle, a merész tervek konzekvenciáját viszont tilos levonni abból az idegenbeli megmérettetésből.

A Telekom Veszprém utáni és a Pick Szeged előtti “satu” közti ellenféllel megmérkőzni kiváló erőfelmérő lehet olyan szempontból is, hogy Tombor Csaba vezetőedző fiai tudják-e a kvalitásuknak megfelelő formájukat, akaraterős játékukat a pályára vinni. Mert, ha igen, akkor lehet megint szoros, izgalmas a gyöngyösi vendégjáték. Vajda Hubáék képesek taktikus, fegyelmezett, labdát megbecsüő kézilabdát játszani, amivel megszorongathatják az esélyesebb hazaiakat.

Egy hét bajnoki kiállás  után kiderül, melyik együttesnek használt jobban a lélegzetvételnyi szünet…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!