„Szamurájokkal” jönnek nyerni

Az élvonalbeli férfi kézilabda bajnokságban a tavalyi bravúr csapatnak, a Fejér – B.Á.L. Veszprémnek bizony felforrósodott a tabella alja. Hiszen csak két pont az előnye a már kieső helyen álló Eger előtt. Ahogy mondani szokták: meleg a pite! Ezt a helyzetet jó lenne szombaton hűteni egy kicsit a Kecskeméti TE-Piroska szörp ellen. A vendégek eddig kétszer győztek a bajnokságban. A Dabast és óriási meglepetésre a Tatabányát is egy góllal tudta megverni hazai pályán.

A sereghajtó azonban kész tervvel érkezik a Március 15. utcai csarnokba. Nyernének Veszprémben, visszavágnának a tavaly szeptemberi, 19-28-as vereségért. Úgy számolnak, hogy egy váratlan, idegenbeli sikerrel még maradhatna esélyük a bent maradásra a hihetetlenül sűrű mezőnyben. Ehhez tudna nagy segítséget nyújtani a házi góllövő listát (65) vezető Menyhárt Máté, Szrnka Levente (40) és a két japán “szamuráj” Enomoto Yuga (47) és Hiramoto Keisuke (9).

fotó: Cseh Péter

Tombor Csaba, a veszprémiek vezetőedzője szerint a mostani ellenfél hasonló karakterű kézilabdát játszik, mint ők. Ezért nehéz összecsapás vár a KisVeszprémre, mert most kötelező a győzelem. Csak a győzelem az egyenetlen menekülési útvonal a veszélyes zónától való távolodásra.

-Most jönnek azok az összecsapások, amik közül többet is meg kell nyernünk, hogy stabilizálhassuk helyünket az NB I- ben – fogalmazott egyértelműen Tombor Csaba szakvezető. – És erre képesnek tartom a játékosaimat, akik az utóbbi találkozókon újra tudtak csapatként játszani, küzdeni. Viszont a sport szerencse mostanában elkerült bennünket. Reméljük, most fordul a kocka és megnyerjük ezt a lélektanilag is nagyon fontos találkozót – tette hozzá. Valóban ezzel végleg átszakadhatna a gát, amely hét forduló óta tartó bajnoki nyeretlenségi sorozatot generált. Hatvan perces összpontosítás kell a győzelemhez, mert sérülések, betegségek miatt rövid lesz a kispad. Hári, Kurucz, Tóth Péter és Tóth Márton pályára lépése is kérdéses. Ezt a meccset most valóban a CSAPATNAK kell behúzni, amihez kellenek az extra egyéni teljesítmények is. Még a lelátóról is. Szükség lesz a szurkolók folyamatos segítségére is. Együtt könnyebb lesz…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!