Szárnyaló vagányok

Statisztikai adatokba betömöríthetők egy kézilabda mérkőzés tényei. Mert a számok visszaadhatják a tényeket, amelyekből sok mindenre lehet következtetni az eredmény szempontjából. Igaz persze az is, hogy nem mindig az győz, aki többet támadást vezet, vagy többször lő kapura, vagy éppen tetszetősebben, meggyőzőbben játszik a riválisánál. A több szerzett gól dönt győzelemről, vereségről és így az örömről, vagy bánatról is.

Vannak azonban olyan ritka pillanatok, amikor a számok, adatok, tények és a játék nyújtotta élmények és érzések össze találkoznak és az egy kisebb eufóriát is okozhat a lélekben.

fotó: Cseh Péter

Ilyen volt a Veszprémi KKFT meggyőző, bravúros győzelme az esélyesebb Csurgó ellen a férfi kézilabda NB I újabb fordulójában. Minden statisztikai adat szerint az újonc jobb volt riválisánál, amelyet az eredmény igazol a legjobban, 27-19 (16-10). Ezt tovább erősíti az a tény is, hogy volt már 12 gólos különbség is a hazai titánok javára. Ez így rendben is van. De ez a siker mégis több volt, mint egy győzelem.

Ezúttal annyira egyben volt megint a csapat játéka, mint amikor a Fradit és a Gyöngyöst fektették két vállra, hasonlóan meggyőző kézilabdázással. A kapuban Borbély “Maci” Ádám fogott, mint a zöld festék. Ezzel önbizalmat adva az előtte játszóknak, akik ha kellett kemények voltak, mint az ipari gyémánt. Máskor meg úgy harmonikáztak jobbra és balra, mintha egy táncparketten gyakorolnák a gyors lépéseket. Igazi harmóniája volt a játéknak. Közéjük csurgói csak kevésszer férhetett. Na és a támadások kivitelezése. Gyorsaság, robbanékonyság, páros kapcsolatok sikeres, eredményes  működtetése igazán lenyűgöző volt. Pláne ha még a rövid oldali “kínai” is sikerül. Az lett volna az igazi parádé. Egy kompakt alkotás valósult meg az arénába a magyar fiataloktól, amelyben mindenki szerepet kapott a vezénylő karmestertől, Tombor Csabától. 

fotó: Cseh Péter

 A VKKFT most nem tompa volt, hanem a tulajdonos nevéhez méltóan “Éles”. És még tűhegyes és pontos is. Ezek láttán támadhatott az a gondolata a nézőnek, hogy az adatok és az érzések ezúttal összecsengtek.

Szép volt, magyar veszprémi vagányok!… 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!