Szenvedve tanulni

Azt mondta Éles József a Pick Szegedtől elszenvedett 19 gólos vereség után, nekünk jót tett, hogy a bajnoki címvédő végig komolyan vette a mérkőzést, mert minket is húzott magával a világ egyik legjobb csapata. Bár tudtuk, hogy a könnyű és a nehéz lovasság játszott egymás ellen.

Aki látta a találkozót, az tudja, hogy a hét a hat elleni folyamatos játék a második félidőben “besült”, mert a vendégek feljavult, jó védekezésükkel hibázásra kényszerítették a hazaiakat és ebből számolatlanul lőtték az üres kapus gólokat. Ebből még Mikler Roland és az élvonalban először védő, fiatal Krivokapic Luka is 2-2 gólt jegyez a hatos ön belülről. És akkor halkan megjegyzem, hogy Radivojevic legalább háromszor hibázott hasonló helyzetben.

Ez a taktika voltaképpen mind a két csapatnak hasznos volt, hiszen sokat gyakorolhatták, így ha szükség lesz rá, hasznosíthatók a tapasztalatok.

fotó: Cseh Péter

 A majdnem teltházas csarnokból kifelé ballagva megszólíttattam, hogy sajnálnak, merthogy mit írhatnak a tollforgatók egy ilyen súlyos vereség után. Ebből is látszik, hogy még egy kézilabda mérkőzés veresége is megosztja a “népet”. Mert többen voltak, akik jól szórakoztak, többször tapsoltak a sokszor látványos megoldásoknak. Mások csak annyit mondtak, nem történt semmi különös. Szembe jött a valóság. Ez a különbség a két klub lehetőségei között…

De a kérdésre visszatérve leírható például, hogy egy fiatal MAGYAR csapat már másodszor  látta vendégül a világ egyik legjobb csapatát az NB I-ben. Ez már egy óriási érték. Ismét tapasztalatot szerezhettek a játékosok arról, hogy mit jelent a nemzetközi szint. És ezzel szemben mennyire rettenetesen nehéz szembeszállni, ellenállni, még jobban teljesíteni. És ebből tanulni.

És még az is leírható, hogy remélhetőleg a Tatabánya elleni bravúros kupa siker eredményéből, hangulatából merítve és a Szegeddel szembeni szenvedésből, gyötrődésből összeáll az Egert legyőző akarat, küzdőszellem, taktika, amely a nagyon fontos győzelemhez vezethet. Mert a 23-42 (13-25) már történelem…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!