Szépen búcsúztunk az Európa-ligától

Hazai közönség előtt játszotta az utolsó Európa-liga mérkőzését csapatunk kedden a Benfica ellen. Méltóbb lezárása ennek az európai kalandnak nem is lehetett volna, mint a sorozat címvédőjével való összecsapás.
Vendég góllal indult a találkozó, de Stranigg rögtön egyenlített. A 7. percben már harmadik gólját jegyezte átlövőnk, majd ifjúsági játékosunk, Fercsik Dániel is betalált, ezzel átvettük a vezetést (4-3). Az első félidőt nem igazán a védekezés jellemezte, fej-fej mellett haladtak a csapatok, nagyobb előnyt nem sikerült egyik félnek sem kialakítania. Változás a 25. percben következett, akkor a lisszaboni csapat egy 4-0-ás sorozatot produkált, melyre az utolsó öt percben már nem tudtunk góllal válaszolni (30. perc 14-17).

Hári Levente (fotó: Cseh Péter)

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, két gyorsan lőtt góljukra Szmetán válaszolt először. Egy újabb két egymás utáni találattal hatra növelte előnyét a Benfica (36. perc 16-22). Tovább küzdött csapatunk, egy percre sem látszódott az, hogy elengednénk a meccset. Egy 3-0-ás sorozattal, Hári, Ludmán és Gál góljaival sikerült is gyorsan lefelezni hátrányunkat (19-22). Szépen tartottuk magunkat a címvédővel szemben, állandósítva egy 4-5 gólos különbséget. Az utolsó negyedórában a vendégek kétszer lőttek egymás után egy három-nullás sorozatot, mellyel már nem volt kérdés a győzelmük. Utolsó gólunkat Szatmári Bence szerezte hétméteresből, melyet még két vendégtalálat követett (26-35).

Vetési Bence (fotó: Cseh Péter)

A mérkőzés után Vetési Bence irányítónkat kérdeztük, aki négy góljával és négy gólpasszával vette ki a részét a Benfica elleni találkozóból:

„A mai meccs volt az európai utunk vége. Rengeteget tanultunk minden meccsből, ahogy a maiból is. Ma se teljes kerettel álltunk ki és ez nem könnyítette meg a dolgunkat, de igyekeztünk méltó lezárást adni ennek a sorozatnak. Azt gondolom, hogy ez nagyjából sikerült is, voltak hibáink, amelyekből voltak olyanok amikért kár, de összességében azt gondolom, hogy tisztesen helytálltunk. Nem szabad elfelejteni, hogy a tavalyi bajnok ellen léptünk ma pályára, és, ha kicsit pontosabbak vagyunk a befejezéseknél, akkor szorosabbá is tudtuk volna tenni a végeredményt. Mostantól csak a bajnokságra koncentrálunk, reméljük, hogy tudunk profitálni a nemzetközi meccsekből, és többször tudjuk elhagyni két ponttal a pályát a jövőben. Nagyon jól éreztem magam, örültem a lehetősségnek, igyekeztem élni vele, remélem tudok menni tovább ezen az úton. Hajrá Veszprém!”

Vetési Bence

EHF Európa-liga, 10. forduló: Fejér-B.Á.L. Veszprém – SL Benfica: 26-35 (14-17)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 3/30, Miklós G. (K) 2/10, Stranigg J. 7, Vetési B. 4, Molnár B. 3, Szmetán P. 2, Tóth P. 2, Gál D. 2, Szrnka L. 2, Szatmári B. 1, Hári L. 1, Fercsik D. 1, Ludmán M. 1, Bugyáki D., Rubos N., Macháč S.
Vezetőedző: Konkoly Csaba 

SL Benfica: G. Capdeville (K) 7/21, S. Hernández 11/23, P. Dordic 7, D. Grigoras 5, A. I. Labayen 4, A. Bingo 4, B. Moreira 3, P. Moreno 3, C. Martins 3, T. Kljun 3, L. Semedo 3, V.Vranjes 1, A. G. Barcelo 1, M. Ferraz, A. H. Borges, O. Rahmel
Vezetőedző: Chema Rodriguez

Játékvezetők: Boricic Marko (SRB), Markovics Dejan (SRB)

Kiállítások: 8 ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/2 ill. 2/2

Büszkék lehetünk csapatunkra, akik végig kitartóan küzdve vették fel a harcot Európa legjobbjai ellen. A selejtezőből való továbbjutást követően az egyik legnehezebbnek tartott csoportban sikerült tisztességesen helyt állva, sok tapasztalatot begyűjteni. Hatalmas boldogság, hogy egy győzelmet is magunkénak tudhatunk ebből a tízes menetből. Külön dicséretet érdemelnek ifjúsági korú játékosaink, akik szépen helyt állva egészítették ki felnőtt csapatunkat a mérkőzések során.

Köszönjük szurkolóinknak, hogy végig támogattak minket, kitartottak mellettünk, és szurkoltak értünk! Végül, de semmiképp sem utolsó sorban köszönetünket fejezzük ki azoknak, akik nélkül mindez nem valósulhatott volna meg: Köszönjük szponzoraink támogatását!

Fotó: Cseh Péter

Következő mérkőzésünket a magyar bajnokságban hazai pályán játszuk. A Balatonfüred csapatát fogadjuk a Március 15. Sportcsarnokban.
Időpont: 2023.03.04. 18:00

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!