Szezonnyitó Dabason

A K&H Liga 1. fordulójában Dabason lépünk pályára szombaton 18 órától

Egy kis érdekesség, hogy 1. élvonalbeli idényünk első győzelmét éppen az 1. fordulóban pont Dabason arattuk. De a klub életében azóta sok minden történt.

Nyáron csapatunkhoz nyolc új játékos érkezett, akiket már szurkolóinknak is bemutattunk. A szezont megelőző időszakban összesen hét edzőmérkőzést játszottunk, többek között az osztrák alapszakaszgyőztes ellen, és egy ausztriai tornán is szerepeltünk, melyek remekül szolgálták a felkészülésünket a kezdődő bajnoki rajtra.

Szerintem jól sikerült a felkészülés, nem nehezítette a dolgainkat a sérülés, mint tavalymondta kérdésünkre Éles József vezetőedző. – Az elejétől fogva komplett kerettel tudtunk készülni, de az, hogy mindez hogy sikerült, gondolok itt a kondi, a futás és a termi edzésekre, azt igazából decemberben lehet majd levonni, az őszi fordulók után. Nem egy-két meccsből fog kiderülni, hogy milyen erősségű a csapat – hangsúlyozta.

fotó: Cseh Péter

Felkészülési mérkőzéseink eredményei:

Fejér-B.Á.L Veszprém – CYEB-Budakalász: 22-33

UHK Krems – Fejér-B.Á.L. Veszprém: 24-32

Győri ETO-UNI FKC – Fejér-B.Á.L. Veszprém: 27-35

Fejér-B.Á.L. Veszprém – Carbonex-Komló 27-29

Ausztriai torna:

Sportunion Leoben – Fejér-B.Á.L. Veszprém 24-34

XSG Xentis Barbach/Köflach – Fejér-B.Á.L. Veszprém 19-32

HDG Holding Graz – Fejér-B.Á.L. Veszprém 30-29

Ellenfelünk is jó pár edzőmérkőzésen van túl. Játszottak az NB I-be újonnan feljutó PLER-Budapesttel, az élvonalból kieső Budai Farkasokkal, de megmérkőztek a Balatonfüreddel és a Ferencvárossal is.

Az elmúlt szezonban négyszer találkoztunk a Dabassal és pozitív mérleggel zártuk a mérkőzéseinket. A bajnokságban ősszel, még a pest vármegyei csapatnak sikerült győzni, de az OBO Arénából már mi vihettük haza a két pontot. Ezen kivül a Ligakupában, az idegenbeli döntetlent követően, szurkolóink előtt harcoltuk ki a legjobb négy közé jutást.

Egyik új igazolásunk, az irányító poszton játszó Pintér Benedek pályafutásának első NB I-es mérkőzésére készül.

Őt kérdeztük a felkészülési időszakról, a csapatba való beilleszkedéséről és várakozásairól a szezonnyitóval kapcsolatban.

„Egy teljesen új kerettel kezdtük meg a felkészülést júliusban, melyet úgy gondolom a bajnoki rajtra sikerült egy motivált csapattá kovácsolni. 
A hétvégen a Dabas csapatához látogatunk. Egy igazán kemény, pörgős mérkőzésre számítok, ahol a  győzelem kulcsa a védekezésben, a pontos gyorslerohanások végrehajtásában és a fegyelmezettségben fog rejleni. Jól érzem magam a csapatban, úgy gondolom hamar beilleszkedtem. Motiváltan várom, hiszen ez lesz az első élvonalbeli mérkőzésem. Bízom benne, hogy győzelemmel tudjuk indítani a szezont!
Hajrá Veszprém!”

Pintér Benedek
fotó: Cseh Péter

K&H Liga 1. forduló, Dabas KC – Fejér-B.Á.L. Veszprém

2023.09.02., szombat, 18:00

OBO Aréna Dabas, Iskola utca 5.

Játékvezetők: Kiu Gábor, Kiu Tamás

A mérkőzést az MKSZ youtube csatornája fogja közvetíteni.

Jegyinformáció:
http://www.dabashandball.hu/hirek/23-felnott/1881-berlet-es-jegyinformaciok-a-2023-2024-es-szezonra?fbclid=IwAR0EcG6UUm_Gyd89CQAFYo5i9fxvsmCjJCF-rf7oHekAm9OypWkmQUbRTUg

Kisérjétek el csapatunkat Dabasra, a szezon nyitó mérkőzésre!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!