Szrnka Levente két szezont követően búcsúzik klubunktól

„Eddigi legnagyobb kézilabda sikereimet itt Veszprémben értem el, amiért hálás vagyok.” – Így búcsúzik Szrnka Levente, aki a következő szezontól az élvonalban szereplő Carbonex-Komló csapatánál folytatja pályafutását

Kép: Carbonex-Komló Facebook oldala

A kőkemény védekezéséről is ismert beállónk a gólszerzésből is tevékenyen kivette a részét a nálunk töltött ideje alatt. Levi csapatunk mezét 71 alkalommal öltötte magára, és 106 gólt szerzett.

Szerepelt mind a 12 Európa-liga találkozónkon, ahol 22 alkalommal volt eredményes a nemzetközi mezőnyben. Egyik legjobb mérkőzését csapatunknál pont egy ilyen meccsen játszotta beállónk, amikor a svájci Schaffhausen ellen idegenben öt gólt szerzett.

Kadetten Schaffhausen elleni mérkőzés (fotó: Cseh Péter)

Két alkalommal klubunkat képviselve a nemzeti válogatottban is megmutathatta magát. Tavaly áprilisban az Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseken Litvánia és Grúzia ellen került be Chema Rodriguez keretébe, és két gólt is lőtt a litván csapat ellen.

Levi rengeteg pozitív emléket és tapasztalatot visz magával – emelte ki, amikor az itt töltött éveiről kérdeztük

Fotó: Cseh Péter

„Nagyon fontos állomás volt az életemben az a 2 szezon, amit a VKKFT-nél tölthettem el 2022 és 2024 között. Nagyon megszerettem a várost az atmoszférája, az elhelyezkedése és a lüktetése miatt. Annak ellenére, hogy elbúcsúztunk az NB I-től, rengeteg pozitív emléket és tapasztalatot viszek magammal. A 2022/23-as szezonban szenzációs teljesítményt nyújtva a csapat bejutott az Európa-liga csoportkörébe, ahol tisztességgel helytálltunk a nagy múltú európai csapatokkal szemben. Minden perce egy ajándék volt. Ezután következett, hogy meghívót kaptam a válogatotthoz, ahol 2 tétmérkőzésen volt szerencsém pályára lépni és a hazámat képviselni. Ezek alapján bátran kimerem jelenteni, hogy eddigi legnagyobb kézilabda sikereimet itt Veszprémben értem el, amiért hálás vagyok!
Külön köszönet és tisztelet jár a szurkolóinknak, akik a szezon legutolsó meccséig kitartottak mellettünk annak ellenére, hogy már jóval hamarabb garantált volt a kiesés.
Köszönök mindent! ” 

További sok sikert kívánunk, Levi!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!