Tabella “rekonstrukció“

Egy héttel ezelőtt eldőlt, hogy a hátralévő hat fordulótól függetlenül szeptembertől újra az élvonalban kezdheti a bajnokságot a Veszprémi KKFT. A Dabas kétszeri legyőzésével Tombor Csaba vezetőedző együttese a Magyar Kupa Final Four – ja után a Liga Kupában is a legjobb négy közé jutott. Ezek már terven felüli plusz eredmények.

Ennek tükrében akár lehetne azt is mondani, hogy a klubnál csupa tavaszi virágszedés az élet. Pedig nem. A most következőkben az is kiderül, hogy az eddig befektetett munka, eredményesség, csapat és közösségi szellem meddig nyújtható tovább. Ráadásul újra szurkolók előtt, akik eddig csak lélekben tudták támogatni a fiatal magyar csapatot. A játékosok pedig a hátralévő öt hazai fordulóban megtapasztalhatják a személyes biztatást, szeretet is a lelátóról. Mindjárt, kedden az Arénában, aminek az alcíme akár az is lehetne, hogy “Dabas újratöltve”, hiszen a kupa meccs után a bajnoki visszavágó következik. Az első találkozó az újonc győzelmével végződött. Azóta sok víz lefolyt a Séd-patakon. Keményebb, acélosabb, markánsabb, rutinosabb lett a VKKFT játéka, több bravúros, váratlan, nagy sikerrel megspékelve.

Kezdődhet egy hosszú hajrá, továbbra is erőltetett menetben. De vajon mi lehet a cél, amikor az alapvető és legfontosabb célkitűzés, a bent maradás már teljesült? Természetesen a tabella rekonstrukciója, szépítgetése, csinosítgatása újabb sikerekkel színesítve.

Az utolsó nagy kört a 10. helyről, 17 ponttal indítja a csapat. Úgy, hogy a  7. Gyöngyös és a 8. Komló is több meccset játszott a VKKFT – nél. Sőt, még a 9. Eger is. A Dabas legyőzésével négy 19 pontos csapat lehet egymás hegyén-hátán. Ráadásul a Gyöngyösnek és a Komlónak Veszprémben van még jelenése.

Egyelőre felesleges ennél tovább terveztetni. De kétségtelen tény, hogy akár három-négy összecsapást is megnyerhet a csapat, amivel még feljebb tornázhatja magát az együttes a ranglistán. Akár még a közép mezőny elejére is. Az lenne ám az igazi extra idény zárás. 

A szurkoló már csak ilyen, maximumot tervez…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!