Taktika az erő ellen

A címbe írt megállapítás abszolút igaz lehet a Veszprémi KKFT NB I-es férfi kézilabda csapatára, hiszen ezt többször is bizonyították az őszi mérkőzéseken. Így gondolhatja ezt Bugyáki Dávid is, aki megemlítette ezt annak kapcsán, hogy miként lehet védekezni a magasabb és nehezebb ellenfelekkel szemben. Egy mérnök-informatikus jelölttől ez igazán természetes vélekedés. De vajon mit mond a Veszprémi KKFT újonc, élvonalbeli kézilabdázója,  kiváló védekező specialistája a Ferencváros elleni, az idei utolsó bajnoki összecsapása előtt az esélyekről.

-Éppen a zöld-fehérek ellen értük el eddigi legnagyobb sikerünket, azzal, hogy sokak meglepetésére kilenc góllal legyőztük őket – emlékezett vissza Bugyáki Dávid, aki a védekezés megszervezője a VKKFT együttesében. – Akkor nekünk minden sikerült, az ellenfelünknek szinte semmi. A két csapat között természetesen nincs ekkora különbség. Viszont mi azzal a lendülettel mentünk Gyöngyösre és ott is sikerült nyernünk.     Szerdán a Fradi otthonában nehéz dolgunk lesz, mert nyilván szeretnének visszavágni a súlyos vereségért. Azt gondolom, ha tudjuk a saját játékunkat játszani, akkor szorossá tudjuk tenni az eredményt. Jó lenne egy újabb sikerrel zárni ezt az évet.

fotó: Cseh Péter

 A töretlen lelkesedéssel kézilabdázó fiatal együttesnek elmaradt a csurgói és az itthoni Budakalász elleni találkozója. Vajon ez most megfogja az eddigi lendületet?

-Bizony jobb lett volna talán ha meccsben maradunk, mert megszoktuk a heti két- három mérkőzéses ritmust – érvelt a folyamatos játék előnyei mellet Dávid. – De az is lehet, hogy kellett egy kis regeneráció, ami frissebbé tesz bennünket. Ami biztos, hogy erővel bírjuk, taktikailag felkészültek leszünk és ha betartjuk az edzői intelmeket, akár nyerhetünk is az FTC otthonában.

A Telekom Veszprém és a MOL Pick Szeged ellen alaposan elfáradt a csapat, de nem csak azért, mert a sérülések miatt szinte csere nélkül kénytelen játszani az együttes, hanem mert az ellenfelek magasságban és fizikálisan is jóval erősebbek a veszprémi játékosoknál, de velük szemben is megállta a helyét a csipet-csapat, ahogy Tombor Csaba vezetőedző nevezte fiait a sok hiányzó játékos miatt.

-Valóban nagyon nehéz felvenni ellenük a küzdelmet, de nem lehetetlen, ezt különösen a szegediek ellen tudtuk bizonyítani – reagált a felvetésre a védekezés egyik tartópillére. – De sok gyors, dinamikus mozgással, tolódásokkal, rengeteg lábmunkával sokáig megnehezíthető a győzelmük. Úgy is mondhatnám, hogy taktika az erővel szemben.

fotó: Cseh Péter

Bugyáki Dávid elmondta még azt is, hogy az őszi teljesítményük ebben az össze-vissza, vírus járvánnyal terhelt bajnokságban a vártánál jobban sikerült, mint ahogy tervezték. Hiszen szereztek a tavaszi folytatásra négy bónusz pontot is, ami még nagyon jól jön a végelszámolásnál. Főleg ha ismét sikerülne meglepni az FTC-t…

A Dáviddal készült teljes interjút itt tudjátok megnézni:

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!