Teher alatt nő a pálma

Első óra, első lecke – idézve egy korábbi kiváló menedzser elvárását – hogy az alacsonyabb osztályú ellenfelet mindig kötelező legyőzni. Ezt tette a Fejér-B.Á.L. Veszprém is, amikor az újév nyitányaként 36-26-ra legyőzte az ETO-UNI Győrt a Liga-kupa első csoportmérkőzésén. A kitett pont után nem lenne szükséges ezzel kapcsolatban további elemezgetés.

Viszont az összecsapásnak volt egy rendkívül fontos mozzanata. Az, hogy Tombor Csaba vezetőedző, amikor lehetett , azonnal lehetőséget adott az utánpótlás korú fiatalok közül Kaiser Bálint kapusnak, Preszter Ákos szélsőnek, Czabula Huba irányítónak és Farkas Balázs beállónak a felnőtt csapatban megvillantani képességeiket.

fotó: Cseh Péter

Ők az újabb Éles-fiókák, akik majd a mostaniak nyomába léphetnek a saját utánpótlás-nevelő központjukból a felnőttek mezőnyébe.
És még olyat is tud a KisVeszprém, hogy Koszorús Simon irányítót  kölcsönadta a Pick Szeged korosztályos csapatának, aki az U21-eseket erősíti.

Így kell ezt csinálni! Lehetőséget adni, bizalmat szavazni azoknak, akikben benne lehet az X-faktor. Csak így lehet rutint, tapasztalatot szerezni, hogy könnyebbé válhasson a beilleszkedés a felnőtté válás. Egy ilyen klubban nagyságrendekkel többet jelent egy fiatal, magyar kézilabdázó, mint sokkal több pénzért egy közepes képességű külföldi játékost szerződtetni. Ahogy az eddigi példa mutatja, a Fejér-B.Á.L. Veszprém küzködve, időnként szenvedve, máskor meglepetéseket okozva, megáll a saját lábán. Egy újabb idézet a nagyoktól a keretes szerkezet végére: teher alatt nő a pálma.
De megéri…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!