Tejfog, de vas akarat

Béke időben milyen szép lenne a mostani veszprémi vasárnap. Dupla kézilabda mérkőzés  az arénában. Előbb Veszprémi KKFT – Budakalász, utána Telekom Veszprém – MOL Pick Szeged szuperrangadó az NB I-ben. Vélhetően telt ház előtt, mert ilyen még nem volt a királynék városában. De ez a rohadt Covid, mindent összedönt. Nincs ennél szomorúbb, kiábrándítóbb…

De vajon a Veszprémi KKFT mire lesz képes a Budakalász ellen? Egymás elleni összecsapásaikat először oda-vissza elhalasztották a fertőzések miatt. Viszont a később lejátszott odavágón Csoknyai István mester együttese simán nyert. Mondhatnánk azt is, hogy Tombor Csaba vezetőedző ifjainak ez volt talán az egyetlen olyan megmérettetése, ahol elmaradt a tej fogak villantása és az oroszlán körmök  megmutatása az ellenfélnek. Merthogy sok hét meccs nélküliség után akkor játszhatott újra az újonc.

A délelőtti matiné előtt sem jobb a helyzet, mert a hazaiaknál továbbra is öt hiányzó van. A vendégek viszont egyben vannak, rutinosak, magasabbak, erősebbek, külföldiekkel erősített csapat, amely a hétközi bajnokin Füreden is helytállt, igaz nyerési esély nélkül.

fotó: Cseh Péter

A számok tükrében azonban csak minimális a különbség az egymásnak feszülők között. Tizenöt lejátszott bajnoki után csak három ponttal, egy győzelemmel és egy döntetlennel van többje a nyolcadik Kalásznak, mint a tizedik VKKFT – nek. A vendégek csak húsz góllal lőttek többet, mint a hazaiak. Viszont ugyan annyi gólt kapott mind a két csapat.

Ezért aztán lehetne ez akár egy kiélezett, izgalmas, szoros, ki-ki egymásba kapaszkodás is, de a pillanatnyi helyzetben a Budakalász az egyértelmű esélyese a találkozónak.

Az egyetlen ami Vajda Hubáék mellett szólhat, az a Cegléden mutatott másosodik félidei vas akaratuk, amivel a félidei mínusz hatról végül pontot mentettek a fiúk. És az bizony nem kevés!… 

A mérkőzés vasárnap 11.00-kor kezdőik és élőben látható hivatalos YouTube csatornánkon IDE KATTINTVA

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!