Térden járva is győzni kell a 40. tét meccsen

Van abban valami felemelő, lelket melengető, hogy egy újonc csapat, miután teljesítette az eredeti célkitűzését fordulókkal a bajnokság vége előtt és továbbra is az élvonal részvevője maradt, nem ereszt le, nem elégszik meg az addigi sikerekkel. Inkább vesz még egy nagy levegőt, felszívja magát és folytatja tovább több frontos csatáját.

A Veszprémi KKFT ezt a csodát nyújtja szurkolóinak hétről-hétre, mérkőzésről-mérkőzésre. Elismerést szerezve a riválisok szemében is. 

Merthogy a csak magyar fiatalokkal kézilabdázó együttes a Magyar Kupa négyes mezőnyébe jutva csak büntetőkkel vesztette el a Balatonfüred elleni bronzcsatát. A tópartiak nem mellesleg a negyedik helyen zárhatják a bajnokságot. Tombor Csaba vezetőedző gárdája eddig a Liga Kupában is remekel és van esély arra, hogy döntőt játszhassanak a Komló ellen ebben a sorozatban.

És itt van a vasárnapi, Arénában játszandó utolsó bajnoki összecsapás, amely ismét és újra és megint, sokadszor is fontos, bizonyos szempontból sorsdöntő összecsapás lesz a VKKFT-nek, de leginkább a vendégeknek.

fotó: Cseh Péter

-A Cegléd az életéért, egészen pontosan az NB I-es tagságáért játszik ellenünk, mi viszont szeretnénk megtartani a hetedik helyünket a tabellán, ha már megteremtettük magunknak ezt a lehetőséget – vázolta az utolsó bajnoki mérkőzés izgalmas lehetőségeit Tombor Csaba, a veszprémiek mestere. – Nem lesz könnyű ütközet ez sem. Hiszen már térden járunk fordulók óta a fáradtságtól. Őszintén mondom, én is nagyon elfáradtam, alig van idő a pihenésre, hiszen a heti két-három találkozó közben már a következőt elemzem és készítem elő a követendő taktikát. Miközben arra is figyelni kell, hogy ki, mennyit bír még a pályán ebben az erőltetett menetben, amelyben teljesen kilúgozódtunk. De tavaly nyáron ezt vállaltuk. Utolsó erőnkig küzdünk a pályán. Nagyjából itt tartunk most.

Egészen elképesztő, hogy még az utolsó hatvan perc is milyen izgalmakat rejteget. A Cegléd ha kikap, kieseik. Ha nyer, bent maradhat. Fazekas Gergőék a győzelemmel biztosan hetedikek. Vereséggel a kilencedik pozícióba csúszhatnak. A döntetlen senkinek nem jó! Pedig az őszi fordulóban 25-25 (16-10) volt a végeredmény. Ez volt a KisVeszprém egyetlen döntetlenje a huszonöt fordulóban. Ennek a derbinek is nagy tétje van. Érdemes lesz nézni az arénában, vagy a klub YouTube csatornáján vasárnap 18 órától. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!