Tisztes helytállás a francia sztárcsapat ellen

Az Európa-liga negyedik fordulójában az „A” csoportot vezető, eddig minden mérkőzését megnyerő francia Montpelliert fogadtuk a Veszprém Arénában.

Továbbra is foghíjas kerettel, sérülés vagy betegség miatt hiányzó játékosaink nélkül, utánpótlás tehetségeinkkel kiegészülve lépett pályára csapatunk a kedd esti mérkőzésen. A találkozó első percei kiegyenlített küzdelmet hoztak, egyik csapat sem tudott már az elején ellépni a másiktól. Az első hazai találat Szmetán Péter nevéhez fűződik, majd felváltva estek a gólok (7. perc 4-4). Ekkor a Montpellier egy 6-0-ás sorozattal rövid idő alatt megnövelte az előnyét.

Fotó: Cseh Péter

Ezt a percekig tartó gólcsendet Éles Benedek szakította meg, aki egymás után kétszer is betalált. Majd Gál Dominik is feliratkozott az Európa-liga góllövőlistájára. Csapatunk pillanatai voltak ezek, Dominik mellett Tóth és Stranigg is értékesítette helyzetét, és gyorsan háromra olvadt a vendégek előnye (19. perc 10-13). Az utolsó percekben a félidő vége előtt az ismét magukra találó franciák góljaira Tóth és Szrnka még próbált válaszolni, de hátrányunk fokozatosan nőtt. Az első félidő kilenc gólos vendég vezetéssel zárult (16-25).

Fotó: Cseh Péter

A második félidő Hári Levente értékesített büntetőjével indult. Egy igen teljesítményében hullámzó mérkőzést láthattunk az ezt követő percekben. Hol az ellenfél tett szert egyre nagyobb előnyre – tíz gólnyi különbséget kialakítva (39. perc 21-31) -, hol pedig csapatunk produkált többek között egy 4-O-ás rohamot (46. perc 25-31).

Az utolsó tíz percre fordulva, a végig kitartóan és becsülettel helyt álló csapatunk tartotta a lépést a kétszeres BL győzessel. Ludmán Marcell kettő, és az akkor már negyedik gólját jegyző Gál Dominik találataival a második félidőt 15-14-re megnyerte csapatunk, ezzel kialakítva a végeredményt (31-39).

A mérkőzés végén Konkoly Csaba vezetőedző, és Éles Benedek értékelte a mérkőzést.

Konkoly Csaba

Neves ellenfél ellen játszottunk, és ez be is bizonyosodott rögtön az első félidőben, mert könyörtelenül kihasználták az elkapkodott támadó akcióinkat. Nagyon sok lerohanás gólt kaptunk, sok technikai hibára kényszerítettek bennünket. Aztán a második félidőben sikerült rendeznünk a sorokat, és hosszabb lefolyású támadásokkal, és taktikusabb támadójátékkal felzárkóztunk. A legkisebb különbség akkor 6 gól lett, de ami nekünk nagyon nagy eredmény, hogy a 2. félidőt 1 góllal sikerült megnyernünk, és rendkívül tapasztalat gazdagon tudtuk elhagyni a hazai pályát. Sajnálom, hogy kikaptunk, de a Montpellier – azt gondolom, hogy szinte már Bajnokok Ligája szintű csapat – ellen emelt fővel tehettük meg, hogy vereséget szenvedtünk, mert a mi határainkat feszegetve igyekeztünk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Én mindenképp azt gondolom, hogy nagyon tanulságos mérkőzésen vagyunk túl és nagyon remélem, hogy ezeket a tapasztalatokat a magyar bajnoki küzdelmekben tudjuk majd hasznosítani.
Fotó: Cseh Péter

Éles Benedek

Ma egy nagyon jó mérkőzést tudtunk játszani a Montpellier ellen. Nagyon nagy büszkeséggel töltött el minket, hogy egy ilyen jó csapat ellen fel tudtuk venni bizonyos szituációkban a versenyt. Az első félidőben volt egy rosszabb szériánk, ott sajnos közé tettek 8-10 gólt, és azt meg is tartották. A második félidőt sikerült megnyernünk 1 góllal, ami nagyon biztató. Úgy fogtuk fel ezt a mérkőzést, hogy a NEKA mérkőzésre készültünk nagyrészt, úgyhogy úgy érzem, hogy sikerült egy jó gyors mérkőzést játszani.

EHF Európa-liga, 4. forduló: Fejér-B.Á.L. Veszprém – MHB Montpellier: 31-39 (16-25)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 4/29, Podoba J. (K) 6/20, Stranigg J. 6, Éles B. 5, Gál D. 4, Hári L. 3, Szrnka L. 3, Tóth P. 2, Molnár B. 2, Szmetán P. 2, Ludmán M. 2, Pulay G. 1, Vetési B. 1, Szatmári B., Preszter Á., Szucsik B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

MHB Montpellier: R Desbonnet (K) 1/3, K. Bonnefoi (K) 14/43, Y. Lenne 8, D. Simonet 6, L. Pellas 5, K. Villeminot 4, V.Porte 3, A.H.Jensen 3, S. Skube 2, V. Nacinovic 2, A. Berthier 2, A. Lenne 1, L. Mosciarello 1.
Vezetőedző: Patrice Canayer

Kiállítások: 2, ill. 4 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1

JV: Vitaku Erdoan (KOS), Vitaku Arsin (KOS)

Az Európa-liga ötödik fordulójában, december 06-án 17 órától a Tatran Presov csapatát fogadjuk a Veszprém Arénában.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!