Több, mint bajnoki

Csak egy kicsit túlzás az, hogy a Veszprémi KKFT férfi kézilabda csapatának harmadszor kellett felkészülni a bajnoki mérkőzésekre. Merthogy ezzel a riválisok is így vannak. Talán már az ellenfelek is kiheverték a koronavírus járvány okozta sokkot. És megkezdődhet az elmaradt találkozók pótlása, amelyből a VKKFT- nek hét is van. Az élvonal újonca, amely eddig nagy meglepetéseket, váratlan győzelmeket (Ferencváros, Gyöngyös) is szerzett az erősebbnek ítélt ellenfeleikkel szemben és kétszer is megszorongatta a MOL Pick Szegedet, egy új sorozat kezdődik, amelyre a Szerencsejáték Zrt. Férfi Liga Kupa és a TIPPMIX Férfi Magyar Kupa sikerekkel hangoltak a fiúk. Egy gyilkos, öt meccses  szakaszon  kell túljutni erőltetett menetben, alig több, mint egy hét alatt. Amit mentálisan, fizikálisan és játékban, eredményességben sem könnyű teljesíteni, még a legjobbaknak sem. Pláne egy szárnyait bontogató, az NB I légkörével, ritmusával lépésről-lépésre ismerkedő, a felnőtté válás útjára lépő ifjú közösségnek.

fotó: Cseh Péter

Ahogy Tombor Csaba vezetőedző a nyári, bajnokság előtti sajtótájékoztatón elmondta, a csapata célja egyértelműen a bent maradás kiharcolása. A legjobbak mezőnyének szintén újonc szakvezetője ezen a tervén most sem változtatott. De hozzá tette, hogy minden, ami ennél esetlegesen több lesz, az már extrának számít tanítványaitól.

„Tombi” mester több jó tulajdonsága közül kiemelkedik a versenysportból hozott vagánysága, küzdeni tudása, az ebből fakadó kérlelhetetlensége, elvei következetes betartása a játékosaival szemben a felkészülések és a mérkőzések alatt. Ezekkel egyenértékű, hogy hirtelen lobbanékonyságát már kordában tudja tartani. Higgadtságot, türelmet sugározva kézilabdázói felé a legkritikusabb pillanatokban is. És ezt átveszik a tanítványai is, akik azt is látják, hogy edzőjük már kora reggel ott van a Házgyári-úti csarnokban. Videót és ellenfelet elemez, követendő taktikát készít. Megszállottságával példát ad az edzéseken és a mérkőzéseken is, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni harcosainak. Ehhez abszolút támogatást kap a hasonló erényekkel felvértezett, szintén győztes szemléletű Fazekas Nándortól és az erőnlétért is felelős szakembertől, Elek Lászlótól is.

fotó: Cseh Péter

Ebből a személyes példaadásból, és az eddig megszerzett meccs tapasztalatokból építkezhetnek tovább, meríthetnek erőt a folytatásra is a pályán küzdő játékosok.

Szombaton a Budakalász otthonában játszik újra bajnokit Éles József klubja. Ami több lesz egy szimpla bajnoki összecsapásnál. Mert ez már az a kategória, ahol megint nyerni lehet idegenben. Presztízs csata is egyben, hiszen az ellenfél kispadján a korábbi szövetségi kapitány, Csoknyai István dirigálja az övéit a Tombor Csabához hasonló győzni akarással és vehemenciával. És ahogy Kristóf Mátyás helyettes csapatkapitány is fogalmazott: a jó, eredményes rajt tovább növelheti majd az önbizalmukat a folytatásban. Hiszen szerdán már a Csurgó érkezik az Arénába.

-Donát Tamás-

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!