Tombor Csaba: Jó úton járunk

Hosszú út és nap vár pénteken a Veszprémi KKFT NB I-es férfi kézilabda csapatára. A címvédő, magyar bajnok Telekom Veszprém után a szintén aranyéremre ácsingózó, trónkövetelő MOL Pick Szeged otthonába látogat az újonc. A Tisza-partján sem Tombor Csaba edző tanítványai az esélyesek, de a nagytestvértől elszenvedett vereségnek már vannak szakmai tapasztalatai.

-Aludva kettőt a világ egyik legjobb csapata ellen játszott mérkőzésre, azt gondolom, hogy jó úton haladunk, ami a játékunkat illeti, mert remek huszonöt percet teljesítettük a városi rangadón – mondta az elutazás előtt Tombor Csaba vezetőedző. – Amíg bírtuk erővel, voltak igazán szép megoldásainak, tartottuk a lépést ellenfelünkkel. Teljesítettük azt az elvárást, hogy nem adjuk könnyen a győzelmet és megtisztelő volt, hogy a Telekom nagyon erős keretet nevezett ellenünk.

Fotó: Cseh Péter

Tombor Csaba ezután a mai, szintén nagyon nehéznek ígérkező összecsapásról beszélt, hiszen a Szeged szintén Európa egyik legjobb csapata.

-Szeretnénk ugyan azt a harcmodort megvalósítani, alkalmazni, mint két nappal ezelőtt. Űzni, hajtani az ellenfelet, amíg bírjuk erővel saját játékunkat játszani. A nagyok elleni mérkőzésekből rengeteget lehet tanulni, felvérteződni azokra a meccsekre, amelyek számunkra lesznek a legfontosabbak, mint, amilyen a dabasi volt. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen négyen is hiányoznak az utazó keretből. Ezért három kapust is viszünk. Mindenki játéklehetőséget kap, hogy szokja az élvonal ritmusát, hangulatát. 

A Pick Szeged elleni mérkőzést az M4 sport élőben közvetíti 17:15-től|fotó: Cseh Péter

A VKKFT az eddig megnyerte azt a bajnokit, amely a jó rajtot biztosította. Az igazi bajnoki menetelése a csapatnak azonban a következő hét végén kezdődik, amikor öt olyan forduló következik, amelyeknek sikeres megvívásával megteremthető lehetne az alapja a bentmaradás kiharcolására. Ehhez kell a szegedi hatvan perc megmérettetésének tapasztalata is.

Donát Tamás

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!