Tovább izgulhatunk

A K&H Liga 25. fordulójában a Budai Farkasok otthonában léptünk pályára péntek este. A két pont megszerzése egyben, az élvonalbeli tagságunk biztos megőrzését jelentette volna egy fordulóval a vége előtt.

Ennek szellemében is kezdtük a mérkőzést. Egy 4-0-ás sorozattal, és a kapuban kezdő Miklós védéseinek köszönhetően állva hagytuk a hazai csapatot egészen a kilencedik percig (9. perc 0-4). Ekkor szerezték első góljukat, melyet egy újabb követett, megkezdve a felzárkózást. Azonban Éles, Preszter és Szmetán révén gyorsan sikerült visszaállítani négy gólos előnyünket (13. perc 3-7). Időt is kértek a Farkasok, ami nagyon hasznosak bizonyult, háromszor voltak egymás után eredményesek (18. perc 6-7). Igyekeztünk előnyünket újra növelni, ami Hári és egy újabb Preszter góllal sikerült is (22. perc 7-10). A félidő utolsó percei a farkasoknak sikerültek jobban, a 29. percben kiegyenlítettetek. Sőt esélyük is volt a vezetésért támadni, de Miklós védésének köszönhetően egállal mehettünk a szünetre (30. perc 13-13).

Fotó: Cseh Péter

A második félidő elején Enomoto révén vezetett először a hazai csapat, melyet azonnal vissza is vettünk Hári és Ludmán góljainak köszönhetően (33. perc 14-15). A következő percekben igen kiegyenlített volt a mérkőzés, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kialakítani magának. A félidő nagyobbik részében azonban, a hazai csapat volt lépéselőnyben, rákényszerítve minket mindig a kiegyenlítésre. Ez többnyire sikerült is Éles és Hári találatainak köszönhetően, akik ketten együtt szerezték csapatunk góljainak több, mint felét. A Pest vármegyei csapat került az 54. percben egy nagyobbnak mondható előnybe (28-25). Ebből még újra feljöttünk egyre, amihez kellett Szrnka jó játéka is, negyedszerre is bevette a hazaiak kapuját, végletekig fokozva ezzel az izgalmakat. (59. perc 30-29). Azonban Enomoto újra eredményes volt, amire Hári még tudott válaszolni, de egyenlíteni már sikerült. Ahogy az első félidőt, a másodikat is egy Miklós bravúros védés zárt le (60. perc 31-30).

K&H Liga 25. forduló, Budai Farkasok-Rév – Fejér-B.Á.L. Veszprém 31-30 (13-13)

Budai Farkasok-Rév: Merkovszki P. (K) 5/27, Nánási L. (K) 2/9, Turák F., Puskás M., Oldal Zs., Nourelden K. 2, Valler P. 1, Vuleta M. 3, Németh A. 4, Szövérdffy Sz., Enomoto Y. 4, Kvastek T. 3, Rédai K., Kovács Á. 2, Nagy Sz. 6, Zennadi A. 3
Vezetőedző: Korsós Ádám

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K), Miklós G. (K) 8/28, Machac S., Szmetán P. 3, Hári L. 7, Preszter Á. 2, Éles B. 9, Ludmán M. 2, Kristóf M., Molnár B., Seregi M., Szrnka L. 4, Bugyáki D., Vetési B. 1, Gál D. 2
Vezetőedző: Éles József

Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Hétméteresek: 3/2, ill., 3/2

Kiállítások: 4 perc, ill., 12 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/kE7DyTJEi2/

A szezon utolsó mérkőzésén a Csurgó otthonában lépünk pályára.
Időpont: 2023. 05. 27. szombat, 18:00

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!