Tovább kell tanulni

Tükör sima vereséget szenvedett a Veszprémi KKFT a Balatonfüred otthonában, 29-23 (15-12). A miértre egyszerű a magyarázat, a rutinosabb, válogatott játékosokkal játszó hazaiak erősebbek az újoncnál. És ez abszolút kiderült, főleg a második félidőben, amikor a magasabb, erősebb játékosokból álló hazaiak ezeket az előnyöket is a maguk javára fordították. Még úgy is, hogy a Füred is rengeteg hibával kézilabdázott. Csak egy apró megjegyzés azzal kapcsolatban, hogy Vajda Huba, aki füredi együttestől került kölcsönbe Veszprémbe, a megállapodás értelmében nem léphetett pályára. Nem értem miért kell ilyen kitétel. Rossz szájízt ad ennek az egésznek. A Füred akkor is nyer, ha a felnőtt válogatottban is bemutatkozott beálló ott van a vendégek keretében. Talán nem hat, hanem csak három góllal…

fotó: Cseh Péter

Tizennégy összecsapás után. Tombor Csaba vezetőedző csikó csapata magabiztosan tartja az eredendően kitűzött célt, a bentmaradás kiharcolását. Egyetlen egyszer sem szenvedek megalázó vereséget a kilenc nulla pontos találkozójukból. Még pozitívabb a szemlélődés, ha Bajnokok Ligája részvevő együttesek oda-vissza győzelmét levonjuk. Mert úgy már csak 5-5 a győzelmek és a vereségek aránya. És ez önmagáért beszél. Igazából csak az Eger elleni hazai vereséget lehet “ráhúzni” a sihederekre. Az volt az igazi mélypont, amikor semmi sem sikerült. Ilyen viszont minden csapat életében előfordul.

Még ennyi lejátszott mérkőzés után is elmondható, hogy az újonc keresi a saját arcát a mezőnyben. És ez a megállapítás akkor is igaz, ha ezek a fiatalemberek bebizonyították, hogy nem szabad őket félvállról venni. Néhány mérkőzésükön egyértelműen látszott, hogy az ellenfelek komolyan videóztak rájuk és bizony megtalálták a VKKFT gyenge pontjait. Egy valamivel nem tudnak semmit sem kezdeni a riválisok és ez a hihetetlen gyorsaság és robbanékonyság, amivel labdaszerzésből lerohanják az ellenfeleket.

fotó: Cseh Péter

De itt álljunk is meg egy mondat erejéig. Az elvesztett mérkőzéseken – akár esélyesek voltak, akár nem – hétméteresek, üres kapus lehetőségek és ziccerek maradtak kihasználatlanul sors döntő pillanatokban.

Ezeket kell még csiszolgatni, gyalulgatni, gyakorolni, hogy ezek a tendenciák megforduljanak. És akkor még több örömöt szerezhet szurkolóiknak a csapat.

Egy hét múlva a Magyar Kupában Budai Farkasokkal meccselnek a legjobb nyolc közé jutásért a Tombor-fiúk. Utána a sereghajtó Dabas látogat az Arénába, majd a hétvégén az eddig csak hét bajnokit játszó Tatabánya lesz az ellenfél – ugyancsak hazai pályán. A hátra lévő tizenkét fordulóban lehet tovább izmosodni, tapasztalatot, rutint szerezni, hogy ami eddig elveszett, vagy kimaradt, az a folytatásban meglegyen. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!