Továbbjutás teljesítve

A Magyar Kupa 3. fordulójában Csömörön léptünk pályára kedd este. A továbbjutás volt a célunk, ami ezen az egy mérkőzésen dőlt el

Fotó: Cseh Péter

A kapusok védései és az első rontott lövések mellett csak a 6. percben született meg a mérkőzés első gólja balszélsőnk, Hári Levente révén. Balogh Tibor védéseinek is köszönhetően két gólos előnyre tettünk szert (9. perc 1-3). A hazai csapat azonban nem hagyta leszakítani magát, gyorsan kiegyenlített. Nagyobb, négy  gólos fórba először a 19. percben kerültünk (19. perc 6-10) . A csömöriek remek küzdőszellemét dicséri, hogy ekkor sem adták fel, egy 4-0-s sorozatot is produkáltak, amivel a félidő vége előtt bő két perccel egálra hozták az állást (28. perc 12-12). Grünfelder Péter utolsó másodpercekben lőtt góljával mégis mi mehettünk minimális előnnyel a szünetre (30.perc 13-14).

Fotó: Cseh Péter

Vetési Bence gólja nyitotta a második félidőt, de jött is rá rögtön a válasz. Nourelden Khaled góljaival szemben azonban tehetetlen volt a hazai együttes. Balszélsőnk ötöt is szerzett a következő percekben. Balogh Tibor üres kapus gólja pedig végképp megtörte a csömörieket (39.perc 18-22). Hiába kapaszkodott vendéglátónk, fokozatosan növeltük előnyünket. Előbb egy 3-0-s, majd egy 4-0-s sorozattal eldöntöttük a továbbjutás sorsát (50.perc 21-30). A lefújásig hátralévő időben tartottuk a megszerzett fórunkat, a végén stílusosan két újabb Balogh védés zárta le a találkozót (60.perc 26-35).

Magyar Kupa 3. forduló, Csömör KSK – Fejér-B.Á.L. Veszprém 26-35 (13-14)

Csömör KSK: Dombrádi O. (K) 8/28, Karfner Á. (K) 2/11, Zsák K. (K) 1/4, Bártfay A. 2, Bátky B. 6, Bátky P., Gulyás G. 5, Homor Dániel 1., Homor Dominik 3., Klenovszki D., Kollonay Z. 1, Paczulák D. 1, Szegedi Cs. 3, Szűcs M. , Tóth Fekete B. 4
Vezetőedző: Kovács István

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 20/44, Mojsilov M. (K), Gödör B. (K), Nourelden K. 12, Grünfelder P. 5., Hári L. 6, Preszter Á. 3, Tarabochia M. 1, Hornyák B. 1, Kristóf M. 2, Szuharev L. 2, Bugyáki D., Vetési B. 2, Djukic B.
Vezetőedző: Danyi Gábor

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

Hétméteresek: 3/3, ill., 6/7

Kiállítások: 12 perc, ill., 8 perc

A mérkőzésen balszélsőnk, Nourelden Khaled 13 kísérletből 12 gólt szerzett, az egyetlen hibája, egy hétméteres, amit azonban védés után gólra váltott.

Balogh Tibor teljesítménye is igen kimagasló volt a teljes mezőnyt tekintve, 20 védést mutatott be hálóőrünk 45%-os védés hatékonyság mellett és egy gólt is szerzett. Őt kérdeztük a találkozót követően.

Egy remek hangulatú mérkőzést játszottunk a Csömör csapata ellen. Azt gondolom, hogy az első félidőben nagyon sokat kapkodtunk, idegeskedtünk, amit nem engedhetünk meg magunknak senki ellen. Ezt a mérkőzést arra használtuk fel, hogy csak a saját dolgainkkal foglalkozzunk, gyakoroljunk, hiszen hétvégén egy nagyon kemény mérkőzés vár ránk. Természetesen gőzerővel készülünk a hétvégi rangadóra, hiszen több hibát nem engedhetünk meg magunknak, és mindenféleképpen nyerni szeretnénk!

Fotó: Cseh Péter

A Magyar Kupa 3. fordulójából továbbjutott csapatok

Fejér-B.Á.L. Veszprém
Dabas KC
Szigetszentmiklósi KSK
HE-DO B. Braun Gyöngyös
QHB Eger
PLER-Budapest
HSA NEKA
CYEB-Budakalász

A negyedik fordulóban a nyolc továbbjutott csapathoz csatlakoznak a nemzetközi kupasorozatokban szereplő csapatok (kivéve az előző szezon első két helyezettje, akik az 5. fordulóban szerepelnek először). Kiegészülve azokkal, akik mögöttük a legjobb helyeken végeztek a tabellán.

A negyedik forduló sorsolásának időpontja: 2023. december 12., kedd | 11:00
Hivatalos játéknap: 2024. február 7. kedd

Következő mérkőzésünkön hazai pályán fogadjuk a QHB Eger csapatát.
A magyar bajnokság őszi szezonját záró találkozó időpontja:
2023. december 9., szombat 18:00

Hajrá, Veszprém! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!