Továbbjutást érő győzelem a Magyar Kupában

Budaörsön léptünk pályára a Magyar Kupa 4. fordulójában, ahol a tét már a legjobb nyolc közé jutás volt.

Vendég csapatként egy döntetlen is elég lett volna ehhez, de természetesen a győzelem volt a célunk. Ellenfelünk pedig hazai pályán szerette volna a továbbjutást ünnepelni.
Ennek megfelelően kezdtek is a csapatok, fej-fej mellett haladva teltek az első percek. Stranigg és Pulay kezdték meg góljaink gyártását, azonban az ellenfélnek mindig volt válasza. Az 5. percben át is vették a vezetést. (4-3)
Éles büntetőinek és a kapuban újra remek teljesítményt nyújtó Balogh Tibor védéseinek is köszönhetően újra nálunk volt az előny (14. perc 8-10)
A hazaiak sem adták fel. Többször is kiegyenlítettek, de a szünetre mi mehettünk minimális előnnyel. (30. perc 16-17)

Fotó: Cseh Péter

A második félidő rögtön egy zseniális Balogh védéssel indult . A következő percekben szépen eloszlottak a gólok játékosaink közt. Szélsőink, Hári és Szmetán, valamint jobbátlövőnk, Pulay is betalált, de született gól beállóból is Szrnka jóvoltából.  A 40. percben négyre nőtt az előnyünk (19-23).
A Farkasok próbáltak felzárkózni, főleg a kapujukban álló Merkovszki védéseinek is köszönhetően ez sikerült is nekik (58. perc 27-29).
Azonban Ludmán szép átlövés  gólja után már nem volt kérdés, hogy sorozatban harmadjára is ott leszünk a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között. Az utolsó másodpercekben a szintén jól teljesítő Molnár is megszerezte negyedik gólját, ezzel zárult a találkozó (28-32).

A mérkőzés végén Konkoly Csaba, vezetőedző és Ludmán Marcell is értékelt.

Konkoly Csaba (fotó: Cseh Péter)

Konkoly Csaba:

„Ez egy másik mérkőzés volt és lett, mint amit a Liga Kupán játszottunk. Az a pszichés ráhangolódás, amivel felkészítettük a fiúkat, az bejött. A Budai Farkasok jóval nagyobb ellenállást fejtett ki és jóval többet kellett küzdenünk azért, hogy olyan eredményesen zárjunk, mint amit a végeredmény mutat. Az első félidőben a védekezésünk legsebezhetőbb pontja a visszarendeződés volt, a támadásainkba viszonylag kevés hiba csúszott.
A második félidőben szépen építkeztünk, visszajöttünk a két gólos hátrányból is. Az utolsó 15. percben már a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Olyan taktikai elemeket is játszottunk, amivel mindenki számára bebizonyosodott a csapaton belül, hogy szerepe van és szerepe kell, hogy legyen. A helyzetkihasználással voltak gondjaink, de összességében nagyon örülök, hogy a nyolc közé jutottunk. Szeretnénk tovább menni majd, meglátjuk a Fortuna hogyan kedvez nekünk.”
Ludmán Marcell (fotó: Cseh Péter)

Marci, lőttél 4 gólt, és mellette jobblövő szerepbe is bújtál. Hogy érezted magad?
– Jól éreztem magam a pályán, örültem, hogy jól ment a játék, és emellett természetesen a csapat sikerének is nagyon örültem, hiszen most nagyon komoly menetelés elé nézünk és úgy gondolom, hogy ez nagyon jót tett a csapat lelkének, hogy ezen a mérkőzésen nyerni tudtunk.

Magyar Kupa IV. forduló: Budai Farkasok-RÉV Group – Fejér-B.Á.L. Veszprém: 28-32 (16-17)

Budai Farkasok-Rév Group:  Merkovszki P. (K) 14/46, Nánási L. (K), Turák F., Puskás M., Auer C. 1, Nourelden K. 3, Valler P. 3, Vuleta M. 3, Németh A. 6,  Szövérdffy Sz. 3, Enomoto Yuga. 3, Holdosi B., Kvastek T. 4, Kovács Á. 2
Vezetőedző: Koi Endre

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 10/36, Podoba J. (K), Machac S. 1, Szmetán P. 1, Hári L. 3, Preszter Á., Éles B. 7, Fercsik D., Stranigg J. 3, Pulay G. 5, Szucsik B., Ludmán M. 4, Molnár B. 4, Szrnka L. 4, Bugyáki D., Vetési B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Hétméteresek: 5/4, ill. 8/5

Kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc

Sajtótájékoztató: https://fb.watch/irn3i5oTpG/

Következő mérkőzésünkön már az Európa-ligában lépünk pályára, a Veszprém Arénában fogadjuk a Frisch Auf Göppingen csapatát.
Időpont: 2023.02.07. kedd, 17:00
Jegy: https://jegymester.hu/production/110486/fejer-b-a-l-veszprem-goeppingen/11000820

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!