Újabb Veszprém – Veszprém az Arénában

A K&H Férfi Kézilabda Liga 12. fordulójában, a magyar bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája résztvevő Telekom Veszprém ellen lépünk pályára szombaton 18 órától. A Veszprém Arénában rendezett találkozónak nem mi vagyunk az esélyesei, de a célunk az lesz, hogy élvezzük a játékot és tisztességesen helyt tudjunk állni.

Az elmúlt szezonban mind ősszel, mind pedig tavasszal nagy arányban maradtunk alul a Telekom Veszprémmel szemben, bár arra büszkék lehetünk, hogy tavasszal 30 gólt sikerült dobnunk a rekord bajnoknak (49-30). A legutóbbi találkozónk alkalmával a jobbszélső Vailupau Mikita 11 alkalommal talált be ellenünk, míg nálunk balszélsőnk, Hári Levente volt a legeredményesebb a maga öt találatával.

(fotó: Cseh Péter)

Szombati ellenfelünk vezeti a magyar bajnoki tabellát, az eddigi 12 forduló során minden mérkőzésüket megnyerték, többek között a legnagyobb rivális, szegediek otthonából is két ponttal térhettek haza. A Bajnokok Ligájában is szépen menetelő csapat csütörtök este azt a Barcelonát fogadta, akiket idegben egy pazar mérkőzésen az odavágón már megvertek. Ezt a visszavágón nem sikerült megismételniük, egy góllal a Barcelona bizonyult jobbnak (30-31).

A mérkőzést megelőzően Danyi Gábor szakmai igazgató-vezetőedzőt kérdeztük a jövőre vonatkozó elképzeléseiről és a Telekom Veszprém elleni találkozóról

Danyi Gábor (fotó: Cseh Péter)

– Vezetőedzőként hogy látod a jövőt?
– Én nagyon pozitív beállítottságú ember vagyok. Nyilván a tabellán elfoglalt helyünk sok örömre nem ad okot, de nagyon sok van még vissza. Ebből az őszből még két mérkőzés és a teljes tavaszi szezon. Nagyon komolyan hiszek abban, hogy a csapat benn fog maradni. Ezt kértem a srácoktól is, hogy ez látszódjon, ez tükröződjön mindenkin, hogy bent akarunk maradni és bent is fogunk! Egyébként nyilván az benne van, hogy esetleg nem sikerül, de ha nem hiszünk benne, ha nem hisszük el, hogy ez így van, akkor azt megbeszéltük, hogy az nem jön többet erre a foglalkozásra, magyarul edzésre. Úgyhogy nagyon lelkesen és motiváltan dolgozik mindenki. Nyilván a realitásokat nézve a Telekom mérkőzés után van egy Magyar Kupa meccsünk Csömörön, és az Eger elleni hazai mérkőzésen szeretnénk győzni, a Csömör ellen szeretnénk tovabbjutni, a Telekom mérkőzést pedig szeretnénk élvezni.

– A Telekom Veszprém meccsre hogy készültök?
– A Telekom Veszprém elleni mérkőzésen a realitásokat és az erőviszonyokat figyelembe véve, szeretnénk gyakorolni dolgokat. Szeretnének élvezni, hogy a világ egyik legjobb formában lévő csapata ellen fogunk játszani. Örömnek vesszük, nem pedig annak, hogy mekkora különbség van a két csapat között. Bátran és felszabadultan szeretnénk játszani, ha nem így tennénk, abból nagyon csúnya dolog lenne.

K&H Liga 12. forduló, Telekom Veszprém – Fejér-B.Á.L. Veszprém

2023. december 2., szombat | 18:00
Veszprém, Veszprém Aréna

Játékvezetők: Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár

A jegyvásárlás menetéről korábbi írásunkban tájékoztattuk szurkolóinkat.


A Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 idegenben folytatja a pontvadászatot

Az NB I/B 13. fordulójában idegenben lép pályára U21-es csapatunk péntek este az Ajka vendégeként. A tabella 9. helyén álló ellenfél eddig öt győzelmet, egy döntetlent és hat vereséget számlál a második számú bajnokságban. Legutóbb a Rákosmentét fogadták, és hazai pályán döntetlent értek el az újonc csapattal szemben. Fiataljainknak is van bőven javítani valója, miután a legutóbbi négy fordulóban nem sikerült pontot szerezniük.

NB I/B 13. forduló, KK Ajka KFT – Fejér-B.Á.L. Veszprém U21

2023. december 1., péntek | 19:00
Ajka, Városi Sportcentrum

Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Jegyvásárlásra a helyszínen lesz lehetőség.
A belépőjegy ára: 1000 Ft/fő

Szurkoljatok fiataljainknak is! Hajrá, Veszprém! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!