Újra a legjobb négyben a Liga Kupában

A Liga Kupa visszavágó mérkőzésén léptünk pályára a Március 15. úti Sportcsarnokban a Dabas csapata ellen.

A mérkőzés tétje a legjobb négy közé közé jutás volt, melyet a dabasi döntetlen után hazai pályán igyekeztünk kiharcolni.
Vendég góllal indult a találkozó, de a kapuban álló Podoba egy szépen ívelt üres kapus góllal rögtön egyenlített. A vendégeknek folytatódott jobban a mérkőzés, a hetedik percbe lépve négy gólos előnyt alakítottak ki (3-7). Azonban nem hagytuk, hogy jobban kinyíljon az olló. Két Szmetán találattal, valamint Ludmán és Éles góljaival sikerült felzárkózni (9. perc 7-7).

Ezek után igen kiegyenlített első félidő láthattunk, egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat (25. perc 14-16).  Majd Hári és Éles találataival újra döntetlen állt az eredmény jelzőn (16-16). Továbbra se dőlt el semmi, az első játékrész után még mindig nyitott maradt a továbbjutás kérdése (30. perc 19-20).

A második félidő álomszerűen kezdődött, hat gólos rohammal indítottuk a második felvonást, közte Szmetán két nagyszerű üres kapus találatával. Az első dabasi gólra egészen a 37. percig kellett várni (25-21), melyet még kettő követett, lefelezve a négy gólos előnyünket. Konkoly Csaba ezért időt is kért a 41. percben. A vendégek hibáját és az emberelőnyünket jól tudtuk kihasználni, most egy 3-0-ás sorozattal sikerült ellépni, az utolsó negyedórára fordulva (46. perc 29-24).

Ezt az előnyünket, a kapuba beálló Miklós Gergő hathatós segítségével tudtuk tartani, aki egymás után kétszer is védte Hutvágner lövését. Az utolsó percekben igyekeztek a vendégek felzárkózni, de három gólnál közelebb már nem sikerült kerülniük. Hazai részről a hatig jutó szülinapos Szmetán Péter és az egy tucatot lövő Éles találatai zárták a negyeddöntő visszavágó mérkőzést (36-32).

Szmetán Péter (fotó: Cseh Péter)

Ezzel sorozatban harmadjára is sikerült bejutunk a Liga Kupa legjobb négy csapata közé, a címvédő Budakalász, az előző év ezüstérmese a Gyöngyös és a Cegléd mellett. Innen várjuk a folytatást, bízva abban, hogy az előző évek teljesítményét felülmúlva, bejutunk majd a döntőbe.

A mérkőzés végén Konkoly Csaba vezetőedző és Éles Benedek, a hazaiak legeredményesebb játékosa (12/14) értékeltek:

„Én megmondom őszintén nagyon örülök ennek a továbbjutásnak. Nagyon úgy gondolom, hogy a mi fiataljainknak is ebben a menetelésben és a bajnokságban is, hogy jobban tudjunk szerepelni, ahhoz ezek a mérkőzések kellenek. Kellenek az ilyen kiélezett szituációk, amiket most sikerült megnyernünk. Hullámzó mérkőzést játszottunk, azt gondolom, hogy a védekezésünk a második félidőre a labdaszerzésekkel lett úgy sikeres, és úgy javult fel, amiből el tudtunk lépni. Egy végig nagyon szoros mérkőzésen – aminek még egyszer hangsúlyozom örülök –  kezdenek azok a csapatrészek, és azok a játékelemek egyre jobban működni, amiken dolgozunk a hét folyamán, és hát nekünk is ugyanolyan fontos lesz egyértelműen a hétvégi bajnoki, úgyhogy remélem ott is, Illetve nem remélem, ha nem biztos, hogy pontszerzési reményekkel indulunk majd Dabasra.”

Konkoly Csaba
Éles Benedek és Konkoly Csaba (fotó: Cseh Péter)

„Gratulálok a Dabasnak, nagyon jól játszottak és nagyon ügyes fiataljaik vannak, amit megtudtak mutatni ezen a két mérkőzésen, Az első félidőben nagyon sok ziccert hagytunk ki, és buta hibákat vétettünk, amit a Dabas egyértelműen kihasznált, és nagyon sok gólt is kaptunk. A második félidőben hála istennek ezeket ki tudtuk javítani és kimondottan jól működött a támadásunk meg a gyors lerohanásaink, és talán ennek volt köszönhető ez a győzelem ma.”

Éles Benedek

Liga Kupa negyeddöntő, 2. forduló:
Fejér-B.Á.L. Veszprém – Dabas KC 36-32 (19-20)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K), Podoba J. (K) 5/25 ill. 1 gól, Miklós G. (K) 4/15, Tóth P. 2, Szmetán P. 6, Hári L. 4, Preszter Á., Éles B. 12, Stranigg J. 2, Pulay G., Ludmán M. 3, Molnár B., Szrnka L. 3, Bugyáki D. 1, Vetési B., Gál Dominik 2
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Dabas KC: Nagy T. (K) 6/20, 1 gól Pallag P. 7/23, Garajszki G. 2, Bálint B. 4, Bognár N. 4, Fekete B. 2, Havas P. 1, Gáspár K. 4, Laurinyec B. 2, Koller T. 1, Balogh T. 1, Tóth Sz. 1, Hutvágner Á. 3, Ács P. 6
Vezetőedző: Tomori Győző

Játékvezetők: Bujdosó Máté, Horváth Viktor

Kiállítások: 10 perc, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1

Sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=954106729358624

Következő mérkőzésünkön a Magyar Kupában lépünk pályára Szegeden, ahol a tét szintén a legjobb négy közé jutás lesz.
Helyszín: Pick Aréna Szeged
Időpont: 2023.03. 16. | 18:00

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!