Válaszra várva

Egy évvel ezelőtt a Budai Farkasokat ütötte el a továbbjutástól a Fejér- B.Á.L. Veszprém férfi kézilabda csapata a legjobb nyolc közé jutásért, a Magyar Kupában. A Final Fourba lépésért a Csurgót kellett legyőzni. Szerdán egy lépéssel előbb találkozik egymással a két csapat. Egy összecsapáson dől el, hogy melyik együttes játszhat majd tovább a legjobb négy közé jutásért.

Szmetán Péteréknek van szép és rossz emléke is a jelenlegi riválisról. A lényeg: körbe verték már egymást a csapatok, amióta a veszprémiek feljutottak az NB I-be. Legutóbb Tatai Péterék magabiztosan nyerték a bajnokit az arénában és ehhez nagyon sokat hozzá tett a kiváló védéseivel a volt válogatott kapus.

fotó: Cseh Péter

Most azonban kupa ütközet lesz, amelynek azért más a hangulata, az atmoszférája, hiszen itt azonnal üzemi hőmérsékletre kell felpörögni, hiszen a továbbjutás a cél. Aki az elején lemarad, az a folytatásból kimarad. Nincs javításra lehetőség.

Somogyi Bálinték akár kupa specialistáknak is mondhatók, hiszen tavaly a Liga-kupában a legjobb négy között állította meg Hári Leventééket éppen a csurgóiak, míg a Magyar Kupában a Balatonfüred csak hétméteresekkel tudta megszerezni a bronzérmet Borbély Ádámékkal szemben.

A bajnokság jelenlegi állása szerint két hely, de csak egy pont a különbség a két csapat között. Erre szokták azt mondani, hogy egyenlő erők küzdelme várható. A realitás talaján maradva azért mindig a hazai pályán játszó csapat az esélyesebb. De már annyi meglepő eredmény született idáig, hogy miért ne tudnának most meglepetést okozni Éles Benedekék? 

Várjuk a választ holnap este…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!