Vállvetve küzdöttünk, de a Gyöngyös örülhetett a végén

A K&H Férfi Kézilabda Liga 7. fordulójában Gyöngyösön léptünk pályára szombaton.  Nehéz mérkőzésre számítottunk, de szerettünk volna pontokkal hazatérni a Heves vármegyei csapat otthonából.

Farkas Máté, NB I/B csapatunk balszélsője (fotó: Cseh Péter)

A hazaiak szerezték a mérkőzés első gólját, de Draskovics rögtön egyenlíteni tudott. Az első élvonalbeli mérkőzésén pályára lépő, NB I/B csapatunk balszélsője, Farkas Máté pedig büntetőből volt eredményes (2-2). Eseményekben nem volt hiány, Mojsilov üres kapus gólja után Draskovics duplájával mi tettük szert elsőként két gólos vezetésre (7. perc 4-6). A félidő közepéig tartottuk is az egy-két gólos forunkat, ekkor azonban Varsandán révén ki tudott egyenlíteni a hazai gárda (19. perc 12-12)

Éles József időt is kért, mely után Djukic bombázott Tomic kapujába, de nem sokkal később két percre kiküldték balátlövőnket pihenni a bírók. A másik oldalon sem volt hiány a két perces büntetésekből, két gyöngyösi játékos is erre a sorsra került. Emberelőnybe is kerültünk egy időre, amit Khaled góllal használt ki. Erre sajnos egy 5-0-s sorozattal válaszolt a vendéglátónk, miközben mi sorra hibáztunk. Percekig nem sikerült betalálnunk a hazaiak kapujába. Négyre nőtt a hátrányunk a 27. percre (18-14). A csereként beálló Balogh bravúrosan hárította előbb Varsandán hétméteresét, majd Ubornyák lövése előtt húzta le a rolót hálóőrünk. Farkas Máté ráadásul sikeresen értékesítette újabb büntetőjét és Djukic duplázott, így a félidő végére lefeleztük a hátrányunkat (30. perc 19-17).

Fotó: Cseh Péter

A második félidőt Draskovics révén mi nyitottuk góllal, és csapatkapitányunk Kristóf Mátyás is eredményes volt. Eddig tartott sajnos a lendületünk, mert hiába kerültünk a félidő elején kettős emberelőnybe is, ez nem akadályozta meg a gyöngyösi csapatot abban, hogy egymás után öt gólt szerezzen (37. perc 25-19) .Azt, hogy mekkorát is küzdöttünk a pályán, egy percig sem feladva a meccset mi sem jelezte jobban, hogy egy Draskovics-Hegedűs gólváltás után mi produkáltunk egy 4-0-s sorozatot. (44. perc 26-24). Időt is kért a hazaiak mestere.

Nemcsak a küzdelem volt nagy, hanem a játék is igencsak hullámzó képet mutatott. A Farkasok az időkérésük után gyorsan visszavették előnyüket, az utolsó tíz perc előtt ismét öttel vezettek (50. perc 30-25). U21-es csapatunk másik játékosa, Fazekas Máté is megszerezte gólját és Farkas Máté is újra eredményes volt, ezúttal akcióból. A  kapusok párbajáról szóltak a következő pillanatok, egymás után mutatták be a bravúrokat mindkét térfélen. Mojsilov kétszer is védte az ellenfél irányítójának, Ubornyáknak a próbálkozását, így megakadályozta végleg abban, hogy gólt szerezzen a meccsen.

Vállvetve, igazi csapatként küzdöttünk, egy percre sem engedtük el a pontszerzését reményét. Újabb játékosunk iratkozott fel a gólszerzők közé, Preszter Ákos lövése is eredményre vezetett. Ezzel fiatal játékosunk megszerezte első gólját az idei NB I-es szezonban. Mojsilovra sem lehetett panaszunk, az utolsó bő egy percben is bemutatott két parádés védést. Ez sem volt sajnos elég nekünk a pontszerzésre, mindkettőt otthon tartotta a sárga-zöld csapat (60. perc 34-30).

A mérkőzés után, a nyolc találatot jegyző balátlövőnket, Draskovics Gellértet kértük meg, hogy értékelje a látottakat

Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz Gyöngyösön. Végig a nyakukon voltunk, de sajnos nem tudtunk átlendülni a holtponton, és nem sikerült a bravúr. Megpróbáljuk kijavítani a hibákat és már a jövő heti Füred mérkőzésre koncentrálni.

K&H Liga 7. forduló, HE-DO B. Braun Gyöngyös – Fejér-B.Á.L. Veszprém: 34-30 (19-17)

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Tomic A. (K) 10/28, Podoba J. (K) 2/13, Ubornyák D., Potisk M. 3, Jaros O. 5, Varsandán M. 8, Burs L. 3, Hegedűs M. 3, Lakosy M. 1, Bodor M., Schmid M. 2, Eswards O. 3, Schaffer Zs. 2, Gráf M. 1, Jóga N. 2, Pietruvszko T.
Vezetőedző: Bíró Balázs Bertalan

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 2/18, Mojsilov M. (K) 8/23, Nourelden K. 4, Éles Zs., Grünfelder P., Szmetán P. 1, Preszter Á. 1, Farkas M. 3, Hornyák B.1, Kristóf M. 1, Fazekas M. 1, Szuharev L. 2, Bugyáki D. 1, Vetési B. 1, Borivoje D. 5, Draskovics G. 8
Vezetőedző: Éles József

Játékvezetők: Kiu Gábor, Kiu Tamás

Hétméteresek: 7/5, ill. 2/2

Kiállítások: 16 perc, ill. 10 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/nQq0UI7DG1/

Köszönjük szurkolóink támogatását, akik idegenbe is elkisértek minket és végig biztatták csapatunkat a hatvan perc alatt!

Következő mérkőzésünkön a Balatonfüred otthonában lépünk pályára.
A találkozó időpontja: 2023. október 28., szombat, 18:00

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!