Változások a csapatban

Fülemben cseng a tavalyi évzáró, amelyen Éles József azt mondta, hogy a második NB I-es év nagyságrendekkel nehezebb, mint az újonc időszak. A Veszprémi KKFT klubtulajdonosának jóslata bevált. Hiszen tavaly óriási bravúrral a 7. helyen zárt a csapat, addig idén a kiesés réme fenyegette az együttest. Igaz, a vonal alatt egyszer sem állt a csapat. A hétvégén végérvényesen eldőlt – a NEKA-tól elszenvedett vereség ellenére – hogy mivel az egriek is kikaptak hazai pályán, a hátralévő három fordulótól függetlenül az elit mezőnyben marad a Fejér-B.Á.L. Veszprém.

Ahogy az ilyenkor természetes, ennél a klubnál is lesznek változások. Az már korábban kiderült, hogy a Gyöngyös volt edzője, Konkoly Csaba veszi át a szakmai munka irányítását. Tombor Csaba Tatabányán dolgozik tovább. A játékos keretben ugyancsak jelentős mozgások történnek. Meghatározó kézilabdázók távoznak. A válogatott kapus, Borbély Ádám a Pásztor István szakvezetésével kezdő Ferencvároshoz távozik. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó Fazekas Gergő a Telekom Veszprémből kölcsönbe, a lengyel Plockhoz igazol. A címeres mezben szintén bizonyító Vajda Huba kölcsönből visszatér Balatonfüredre. Somogyi Bálint külföldön folytatná pályafutását, a klub nem akadályozza ebben az elképzelésében. Tóth József a visszavonulás gondolatával foglalkozik és a családi vállalkozásukban látja a jövőjét megalapozottnak. Rajtuk kívül lehet még egy-két távozó, de ezek az ügyek még függőben vannak.

A már biztos érkezők névsorát a klub tulajdonosa, Éles József ismertette a távozók felsorolása után.

-Hárman Egerből érkeznek hozzánk. A kapus Balogh Tibor, Simon Machac a szlovák válogatott beállója, és a balkezes Pulay Gábor. A szintén kieső Kecskeméttől Szrnka Levente beálló és Vetési Bence jön hozzánk – mondta Éles József. Továbbá tárgyalásban állunk egy Franciaországban játszó, fiatal magyar játékossal, aki nálunk szeretne tovább játszani. De természetesen továbbra is az a célunk, hogy döntő többségében hazai kézilabdázók alkossák a keretünket. Nagyon nehéz éven vagyunk túl. Rengeteget tanultunk belőle. Van még három bajnoki összecsapásunk, amelyen már teljesen felszabadultan, teher nélkül tudunk játszani. Utána lehet értékelni a zaklatott évünket – tette hozzá Éles József.

Vasárnap a bronzéremért nagy csatában lévő Tatabányát fogadják a veszprémiek a  Március 15 utcai csarnokban 18 órától.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!