Van mibe kapaszkodni

Megyei rangadó következik, amelynek mindig különleges az atmoszférája. Így lesz ez vasárnap is az arénában, ahol a Veszprémi KKFT a Balatonfüredet fogadja.

A tóparti alakulat alaposan megszenvedte a koronavírus járványt, voltaképpen igazából csak ebben az évben tudott megfelelő ritmusban játszani. Dicséretükre legyen mondva, nyáron átépített csapatukkal úgy néz ki, hogy a bajnokság  végén ott tudnak lenni a tabellán, ahol évek óta vannak, a negyedik-hatodik hely valamelyikén. Most úgy ötödikek, hogy az előttük álló Csurgó két mérkőzéssel többet játszott és így is csak egy ponttal van többjük.

fotó: Cseh Péter

Ezt azért volt fontos leírni, mert a szomszédvári derbi erőviszonyait tekintve a vendégek az összecsapás esélyesei. Rutinos, válogatott kézilabdázók alkotják a balatoniak keretét és a kispadjuk is hosszabb a szakmai minőséget tekintve. Innen indul a találkozó.

Viszont veszprémi oldalról van egy nagyon erős kapaszkodó. Ez pedig a Magyar Kupa négyes döntőjének bronzmeccse, amely döntetlenre végződött és Topicék csak büntetőkkel végeztek a harmadik helyen. Ráadásul a két klub megegyezése szerint Vajda Huba, aki kölcsön játékosként kézilabdázik a VKKFT-ben nem léphetett pályára. És ez most is így lesz.

A mezőny újonca csipet-csapatként rajtolt és a bajnokság vége felé már tisztelet és megbecsülés övezi a magyar fiatalok játékát, akik több bravúros eredményt is felmutatva jelezték, hogy helyük van az NB I-ben a folytatásban is. Bár kisebb jelei már vannak, hogy mentálisan néhányan már elfáradtak a fárasztó, menetelésben, de a rangadó sokszor tartogathat váratlan meglepetéseket, nem várt fordulatokat. A veszprémiek talán az egyik legsimább vereségüket (29-23) szenvedték el a füredi mérkőzésen, ahol még szorongatni sem tudták ellenfelüket. Ez most egyáltalán nem biztos, hogy megint így lesz, mert azóta rutinosabbá vált Tombor Csaba vezetőedző együttese. Amennyiben sikerült a keret frissítése és eltűnik az időszakos dekoncentráltság, valamint a kidolgozott ziccerekből is a lerohanásokból többet értékesítenek a veszprémiek, mint az utóbbi mérkőzéseken, akár izgalmas is lehet a már szurkolók előtt is játszható lokál-derbi. Mert ne felejtsük el azt a tényt, hogy a Telekom Veszprém és a MOL Pick Szeged kivételével csak az Eger tudott nyerni egy góllal a királynék városában…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!