Városi rangadó

Nem sok olyan város van Magyarországon, ahol férfi kézilabdában városi rangadót rendeztek az élvonalban. A nyolcvanas évek elején Szegeden volt Tisza Volán (a MOL Pick Szeged elődje) DÉLÉP SC összecsapás. Most pedig másodszor lesz Telekom Veszprém – Veszprémi KKFT találkozó. 

Az “első testvér derbin” a lelátón sokan tudathasadásos állapotban ülve nézték az újonc és a világklasszisokkal teletűzdelt magyar bajnok ütközetét. Voltak fanatikus Telekomosok, elfogult VKKFT rajongók, de a végén az Arénában lévők felállva megtapsolták a produkciót, amit természetesen David Davis mester együttese nyert meg magabiztosan. De Tombor Csaba edző fiai már akkor és ott bebizonyították, hogy nagy fantázia van a magyar fiatalokra épülő együttesben, amely egyértelműen új színfoltja a bajnokságnak.

fotó: Cseh Péter

A péntek esti visszavágón is a Telekom a meccs esélyese. Ráadásul a dán Aalborgtól a Bajnokok Ligájában elszenvedett vereség után szinte biztos, hogy más mentalítással lépnek pályára Ligetváriék.

A most vendégként az Arénába lépő fiatalok edzője egyetlen célt fogalmazott meg a mérkőzéssel kapcsolatban.

-Csak ne legyen újabb kieső játékos, mint szeptemberben, amikor két kézilabdázónk is súlyos sérülést szenvedett és azóta sincsenek velünk – mondta Tombor Csaba (Somogyi Bálintot – a képen, a brazil Moraes vette ölbe és vitte a kispadhoz. Megható jelenet volt) – Egyébként pedig vannak olyan találkozók, amit le kell játszanunk. Ilyen lesz a mostani is. Ami persze nem azt jelenti, hogy nem teszünk meg mindent a lehető legjobb eredményért. Mert akkor feladnánk az idény előtti fogadalmunkat. Ráadásul ebből  és az azt követő szegedi összecsapásából ismét tanulni és tapasztalatot gyűjteni szeretnénk a további minél eredményesebb folytatáshoz.

fotó: Cseh Péter

Az 18 órakor kezdődő városi rangadót a Telekom Veszprém YouTube oldalán élőben láthatják a szurkolók. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!