Végre újra győzelmet ünnepelhettek fiataljaink 

Az NB I/B bajnokság 22. fordulójában hazai pályán fogadták Éles József tanítványai az OTP Bank-Pick Szeged U21 csapatát. A vasárnap délutáni találkozó célja természetesen a nyeretlenségi sorozat megszakítása és a tavaszi szezon első győzelmének megszerzése volt. 

A szombati Komló elleni NB I-es keretben szereplő Fazekas Máté és Farkas Máté pihenőt kapott erre a találkozóra. A csapat azonban így is egyben volt.

Egy labdavesztés után Kaiser Bálint bravúros védése akadályozta meg a vendégeket az azonnali gólszerzésben, ami végül a következő támadásnál sikerült nekik. 

Gulyás Máté egalizált, de egy nagy rohammal gyorsan három gólos előnybe került a Tisza-parti együttes (5. perc 1-4).  Mondhatni, bent ragadtunk az öltözőben. Igen hullámzó volt a játék menete az első félidőben, többnyire 2-3 góllal mentek a kékek, de mindig felzárkóztunk. A 27. perben volt a kezdő sípszó óta újra egyenlő az állás, Éles Zsombor találatával, aki ekkor már a kilencedik gólját lőtte (12-12). Egy percen belül pedig beállónk, Török-Vida Zsombor góljával a mérkőzésen először a vezetést is átvettük (13-12).

Mindenki hozzátette amit csak tudott a pályán, a védelem is sokat segített a kapusunkat, aki szintén remekelt. 

A szegediek igaz még kiegyenlítettek, de Fercsik Dániel révén csapatunk mehetett előnnyel a szünetre (30. perc 15-14)

A második félidőt is jól kezdték a fiatalok. Előbb Kaiser mutatta be sokadik bravúrját, majd Gulyás Máté zörgette meg kétszer egymás után a vendégek hálóját. Újabb Fercsik góllal a 36. percben háromra nőtt a csapat fórja (36. perc 18-15)

A hibákat minimálisra csökkentve nemcsak tartani, hanem növelni is sikerült a megszerzett előnyt, ami az 53. percben Fink Radó Zalán góljával öt gólosra hízott (53. perc 28-23).

Az utolsó nagy hajrára, az 55. percben Kaiser Bálintot László Armand váltotta a kapuban, aki rögtön egy bravúros védéssel hálálta meg a bizalmat. Szükség volt erre, ahogy a kiépített előnyre is, mert a vendégcsapat sem adta fel. Mi inkább a védekezésre helyeztük a hangsúlyt. A mérkőzés utolsó két gólját a kékek szerezték ugyan, amivel csak csökkent a hátrányuk, de a pontszerzésre már nem adtak esélyt fiataljaink (31-29)

A lefújás után október óta először örülhettek újra győzelemnek, a DEVM Sportcsarnokba kilátogató hazai szurkolók.

NB I/B 22. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 – OTP Bank-Pick Szeged U21 31-29 (15-14)

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21: László A. (K) 2/7, Kaiser B. (K) 12/35, Éles Zs. 11, Fercsik D. 7, Gulyás M. 4, Szucsik B. 2, Patonai B., Poharánszki I., Rubos N., Török-Vida Zs., Szatmári B. 3, Fink Radó Z. 1, Ihász D., Pintér K., Ruzsányi B., Majczán D. 1
Vezetőedző: Éles József

OTP Bank-Pick Szeged U21: Radvánszki A. (K) 5/28, Fazekas B. (K) 3/11, Németh B. 1, Kovács M. 2, Gazsó P. 6, Kucsera M. 1, Fekete G. 3, Járó K., Tokodi D. 4, Balogh D. 5, Tisza L.,  Furka M. 3, Sajben S. 1, Vidovenyecz M., Szűcs B. 3
Vezetőedző: Szabó Levente

Játékvezetők: Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár

Hétméteresek: 5/5 ill., 2/3

Kiállítások: 6 perc, ill., 10 perc

Következő mérkőzésükön a DEAC otthonában vendégszerepelnek fiataljaink.

A találkozó időpontja: 2024. március 30., szombat | 18:00

Hajrá, Veszprém!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!