Veszprémi Csibészek Szegeden

Megvallom, tetszett és kajánul vigyorogtam , amikor két gólos Veszprémi KKFT vezetésnél az általam nagyra becsült Juan Carlos Pastor a MOL Pick Szeged világbajnok mestere majd szét robbant a méregtől, mert kénytelen volt időt kérni már az első félidőben, hiszen a vendég tinik tempót diktálva alaposan megfuttatták a csapatát. Pedig erről csak a mister tehetett, mert érezhetően kicsit lenézte a sérülések miatt több sebből is vérző újoncot.

fotó: Cseh Péter

A fakó játszatta az első félidőben Bombac, Bodó és Bánhidi nélkül. A bivaly erős kékek a szerdai Párizs elleni Bajnokok Ligájára készülve azt gondolták, hogy gyorsan átlépnek a “kis Veszprémen”. Csakhogy Dávid folyamatosan nyaggatta, fárasztotta Góliátot és ez érezhetően nem tetszett a gigasztároknak. Remek, lassított közeli képeket láthattunk arról, hogy Mikler Roli csóválta hitetlenkedve a fejét az újabb és újabb vendég gólok után, amit kapott. És amikor Vajda Huba (6 gólt lőtt) úgy “ megcunderezte “ Mirko Alilovicot, amire csak a legnagyobbak képesek, bizony egy fanyar mosoly volt a reakciója a másik, volt veszprémi kapusnak. De az sem tetszett neki, amikor Szmetán Peti megpörgette a feje fölött a labdát, ahogy azt a klasszisok szokták.

 A VKKFT úgy nehezítette meg Európa egyik legjobb klubcsapatának az utolsó három percben nagy nehezen kicsikart győzelmét, (28-25) hogy a  hazai játékosokat szó szerint megcsúsztatták, megmászatták a parketten. A Tisza-parti városban pedig nem szokás az ellenfélnek a szünetben vezetni (13-14), nem illik a második félidőben két-három góllal meglépni és fenség sértés a hajrában meccsben lenni a pontszerzésért magyar bajnoki mérkőzésen.

Így kell bemutatkozni az NB1-ben | fotó: Cseh Péter

Az egykor a világ legjobb kapusának tartott Bartalos Béla éveken át segítette az akkor kezdő inas éveiben járó Borbély Ádám “Maci” fejlődését, akiről azt mondta hogy  Magyarország egyik legjobb kapusa lehet. Nem is tévedett. Maci Szegeden Grizzlyvé nőtt ismét, hiszen ziccerek sokaságát védte, ezzel is erőt, tartást, hitet adva az előtte játszó magyar fiataloknak.

Tombor Csaba mester csapata megint azt játszotta amit tudott. Alázattal küzdött, hajtott, és szét futotta ellenfelét. De már voltak finomságok, színek, ravaszságok csibészségek is, amikhez már remek egyéni teljesítmények is párosultak a csapategység működtette a produkcióban…

Donát Tamás

VESZPRÉMI KKFT: Borbély, Miklós, Ágoston (k), Bartha 1, Bugyáki, Éles 5 (3), Hári 1, Kristóf 3, Seregi 1  Szeitl 1, Szmetán 4, Tóth A. 1, Tóth M. 2, Vajda 6

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!