Vigyázó szemetek Füredre vessétek!

Így szól a mai igaz, de meghamisított verdikt, hiszen megyei rangadó lesz Balatonfüreden, ahol az első fordulóban a Komlót legyőző Fejér-B.Á.L. Veszprém vendégeskedik a Budakalászon ikszelő hazaiaknál.

Ha a bajnokság nyitányából vonnánk mérleget, akkor fals lenne a képlet. Mert azt a következtetést levonni, hogy György László edző gárdája úgy szerzett pontot idegenben, hogy három gólos hátrányból tudott egyenlíteni és ezért még nincsen megfelelő formában, az ugyan úgy igaztalan megközelítés lenne, mint, ahogy az, hogy Tombor Csaba szakvezető együttese kötelezően hozta a Komló elleni sikert. Egyik sem igaz, ezért sehova sem számít ez az okoskodás és semmi sem következik ebből.

Ami azonban tény, hogy legutóbb, az akkori újonc Veszprém a két legsimább vereségét szenvedte el a tóparti randin és a királynék városának arénájában is. Ezért ma este (18 óra) is a rutinosabb, tapasztaltabb, több válogatottal rendelkező Bóka Bendegúzék az esélyesebbek a szomszédvári derbi megnyerésére. Papírforma, országos egyes a mixen, fogadni sem érdemes rá, csak ha kell vissza a csupán játékszenvedélyből rátett pénz, és az apró hozzá.

Van viszont egy-két kapaszkodó pontja a csak magyar fiatalokkal játszó vendégeknek is. Például a csapategység, a küzdő szellem és a legutóbbi bronz ütközet a Magyar Kupában, ahol csak a hetesek döntöttek a fürediek javára. Aztán itt van még a „te is egy évvel öregebb lettél” idézet egy kedves dalból, ami átírható a rutinos jelzőre, mert az újonc év nem múlik el nyomtalanul. Abszolút felhasználhatóak, beépíthetőek egy esetleges szorosabb eredmény eléréséhez.

– A saját játékunkat akarjuk játszani, kiegészítve a már megszokott hatvan perces hajtással, küzdő szellemmel – mondta a buszra szállás előtt Tóth Péter, aki öt góllal kezdett az első bajnoki találkozón. – Tudjuk, hogy a Füred erősebb, jobb csapat, hosszabb kispaddal rendelkeznek, mint mi, ezért nekünk nincs mitől tartanunk, nyugodtan kézilabdázhatunk ellenük és ebből indulva akár szorosabb meccset is játszhatunk velük, mint eddig.

A vendégek azonban ezúttal sem számíthatnak a válogatott beállójukra, Vajda Hubára, aki tavaly kölcsönbe érkezett Veszprémbe a Balaton-parti együttesből és a két klub megállapodása szerint ellenük nem játszhat.

Ez egy nagyon rossz szemlélet, ami egy külön írást érdemel, hogy miért nem hagyja az „elengedő” játszani a fiatal, válogatott játékosát, amikor ilyen, erősebb, jobb csapat elleni összecsapáson tudna még több rutint, tapasztalatot szerezni.

Majd egyszer úgyis kiderül, hogy ki mondott erre nemet, mert sok a mellébeszélés…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!