Visszafogott kezdés után magabiztos győzelem

Liga Kupa mérkőzéssel kezdtük az újévet, a Szigetszentmiklós otthonában.

A téli szünet után lassan sikerült belerázódni a meccsbe, ami meg is látszódott az első félidő játékán. Ellenfelünk kezdte jobban a találkozót megszerezve az első gólt, melyre Bugyáki válaszolt. Ekkor volt egy jó darabig utoljára egyenlő az állás. A miklósiak folyamatos 2-3 gólos vezetése mellett telt el az első 24 perc, amikor is időt kértek. Szerencsére ezt nem sikerült kihasználniuk, Hári és Vetési góljaival kiegyenlítettünk. A félidő végén döntetlen állással vonultak szünetre a csapatok (17-17).

Fotó: Cseh Péter

A második harminc percet se mi kezdtük jobban, rögtön két góllal indított az ellenfél. Azonban csapatunk kezdett magára találni elsősorban Vetési Bence, valamint szélsőink, Szmetán és Molnár használták ki kiválóan helyzeteiket és szállították a gólokat. A kapuban álló és remek teljesítményt nyújtó Kaiser Bálint utánpótlás csapatunk kapusának védései is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a 43. percben sikerült átvenni a vezetést (24-25). Kezdett kiütközni a két csapat közti különbség, bár ellenfelünk minden dicséretet megérdemel, egyre jobban nyílt az olló. A fiatal játékosainkhoz is bátran nyúltunk. Csizmadia Levente egy szép üres kapus gólt szerzett az utolsó percekben, Szatmári Sándor pedig a meccs utolsó találatával alakította ki a végeredményt (33-40).

Fotó: Cseh Péter

A meccs emberét, Vetési Bencét kértük, hogy értékelje a találkozót:

„A mai mérkőzésre úgy készültünk, hogy mindenképpen szeretnénk sikeresen lejönni a pályáról, mind az eredmény szempontjából, mind a mutatott játék szempontjából. Helyenként voltak rossz periódusaink, de voltak kifejezetten biztatóak is, és azt gondolom, hogy a végeredménnyel is meg lehetünk elégedve. Az ellenfelünk remekül tartotta magát, minden dicséretet megérdemelnek, de szerencsere mi is úgy álltunk bele a találkozóba, ahogy kell, es így nem lehetett kérdés, hogy az osztálykülönbséget kialakítjuk a két csapat között a végeredmény tekinteteben. Folytatjuk tovább a teli felkészülésünket, szeretnénk a bajnoki rajtra a legjobb formánkba lendülni.”

Liga Kupa 3. forduló:
Szigetszentmiklósi KSK – Fejér-B.Á.L. Veszprém 33-40 (17-17)

Szigetszentmiklósi KSK: Vitáris N. (K) 13/40, Kovács R. (K), Váczi M. 8, Számos M. 3, Marcsek G. 1, Mikita B. 6, Takács Z., Szabó B. 1, Skoda L., Spacsek L. 3, Szkokán Sz. 5, Bali R., Szabados M. 3,  Márton B. 3, Bóka D., Czabán M.
Vezetőedző: Horváth Csaba

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Podoba J. (K) 3/21, Kaiser B. 6/20, Tóth P., Csizmadia L. 1, Szmetán P. 6, Hári L. 4, Preszter Á. 3, Éles B. 2, Stranigg J. 3,  Szucsik B., Molnár B. 5, Szrnka L. 2, Bugyáki D. 4, Vetési B. 7,  Szatmári B. 2, Szatmári S. 1.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

JV: Bujdosó Máté, Horváth Viktor 

Kiállítások: 6, ill. 2 perc

Hétméteresek: 6/5, ill.3/2

Következő mérkőzésünk:

Liga Kupa 2. forduló, CYEB-Budakalász – Fejér-B.Á.L. Veszprém
2023.01.18. (szerda) 15:00

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!