Visszavágni készül a Csurgó

Már fordulhat is vissza az autóbusz Csurgóra a Veszprémi KKFT NB I-es férfi kézilabda csapatával, mert szombaton ezúttal bajnoki összecsapást játszik egymás ellen a két együttes. Mint ismert, szerdán a vendégek magyar fiatalokból álló gárdája nem csak megrángatta a csurgói bajuszokat, de ki is ütötték őket a Magyar Kupából, nagy hőstettet végre hajtva a Final Four-ba jutással.

fotó: Cseh Péter

Azt nem mondom, hogy a magyar mezőny egyik reprezentánsánál három napja vért isznak, de abban biztos vagyok, hogy nemes bosszúra, visszavágásra készülnek, mert nehogy már újra oda vágjanak bennünket ezek a gyerekek még a bajnokin is, amit Veszprémben egyszer már megtettek – mondják valószínüleg ők.

Azt persze sokan tudják, hogy minden összecsapás más. Ezért nem lehet kiindulni a három nappal ezelőtt történtekből. Ami fix, hogy a VKKFT ezúttal is az esélytelenek nyugalmával készülhet. Amire viszont nagyon oda kell figyelniük, hogy egy önérzetében már másodszor megsértett, megsebzett, a végletekig feltüzelt ellenfél várja őket a parketten. Más lesz a sebesség, a motiváció és az akarat is, mint legutóbb volt. Ahogy mondják az öltözők világában: ez bizony meleg lesz. Még egy fokozattal feljebb kell kapcsolni a vendégeknek is, ha újra szoros meccset akarnak játszani, főleg ha ismét meglepetést okoznának, most már sokadszorra.

-Mindig lehet és kell is változtatni az előzőhöz képest, még ha sokat nem is lehet három napon belül, de törekedni kell rá és változtatunk is – mondta Tombor Csaba, a VKKFT mestere. – Ami viszont nem változhat, az a csapat szellem, a taktikai utasítások betartása és még valami. Ne úgy menjünk bele a meccsbe, hogy utána rohanni kell az eredmény után. Mindig nagyon sokat beszélünk erről a fiúkkal. Ha ez így lesz, lehet megint szoros mérkőzést játszani ellenük. De azért ne felejtsük el, hogy újoncként sokszor hullámzó a játékunk. Legutóbb az első és a második félidőben is voltak üres járataink, hosszabb gólcsendünk és a védekezésünk is lazább volt, ezért tudtak veszélyesen megközelíteni bennünket a hazaiak. Nálunk egyelőre mindenki fáradtságra panaszkodik. Bízom benne, hogy a kezdésre ez valamennyire változik majd.

fotó: Cseh Péter

Persze, a csurgóiak sem lesznek sokkal frissebbek, hiszen ők is folyamatosan játszanak az össze-vissza pontvadászatban. És azért az ő formájuk sem egyforma, alaposan hullámzik. A Telekom Veszprém elleni 33-33-as bravúros döntetlen után nagyon kikaptak a VKKFT-től, (27-19), az Egertől és a Tatabányától is, de nyertek Gyöngyösön. És a Dabassal is csak egy hazai döntetlenre futotta.

Szmetán Péterék tehát eddig kétszer magabiztosan legyőzték a Csurgót, akik tizenkilencre lapot kérnek harmadszor…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!