10 perces rövidzárlat okozta a vesztünk a Fradi ellen

A K&H liga 21. fordulójában a Ferencvárosi TC csapatát fogadtuk szombat este. A bajnokságban dobogóra is esélyes fővárosi csapat ellen igyekeztünk az őszi forduló során elért eredményen javítani.

Nehezen indult számunkra a mérkőzés, az első nyolc percben mindössze két gólt szereztünk Szrnka révén (8. perc 2-4). Ezután kezdtük felvenni a mérkőzés ritmusát, előbb Szmetán talált be, majd Ludmán góljával sikerült kiegyenlíteni. A következő percekben igen kiegyenlített mérkőzést láthattunk, tartottuk a lépést a vendég csapattal, köszönhetően Éles három egymás utáni üres kapus góljának is. Majd a félidő felénél Bugyáki találtával átvettük a vezetést (15. perc 10-9). A szinte végig kiválóan játszó Hári egymás után kétszer is eredményes volt, így a félidő utolsó tíz percére fordulva már hárommal vezettünk (20. perc 15-12). Előnyünket a kapuban álló Miklós védéseivel meg is tartottuk a szünetig (30. perc 19-16).

A kapuban Miklós Gergő (fotó: Cseh Péter)

Stranigg góljával és két parádés Miklós védéssel indult a második félidő.

Rögtön az elején sikerült egy Éles majd egy újabb Hári találattal ötre növelni előnyünket (33. perc 22-17).
Egészen a 38. percig nem férkőzött közelebb ellenfelünk, ekkor azonban egy 6-0-ás rohammal a vezetést is átvették (43. perc 25-26).

Szrnka törte meg gólcsendünket, ezzel kiegyenlitve, de egy újabb, most sorozatban kapott négy góllal válaszoltak a vendégek (47. perc 26-30). Éles József időt is kért. Az időkérés után nem mehetünk el szó nélkül Debreczeni durvasága mellett, melyért rögtön járt a piros lap. Preszter találata oldotta kicsit a szinte végig jelen lévő feszültséget a pályán. A csapat továbbra sem adta fel, Hári nyolcadik góljával az 54. percben sem dőlt még el semmi (54. perc 31-33).
Bő egy perccel a vége előtt a mérkőzés legjobbjának megválasztott Bugyáki Dávid  révén már csak egy volt a hátrányunk, de kiegyenlíteni nem sikerült ezek után, a hatvan percet két ferencvárosi találat zárta le (60. perc 35-38).

Köszönjük szurkolóink támogatását!

Mérkőzés utáni értékelések Danyi Gábortól és a mérkőzés legjobbjától, Bugyáki Dávidtól

Először is szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak. Bebizonyították, hogy elég egy mérkőzésnek egy része is, hogy még tudják fordítani a mérkőzést. Nemcsak egyébként a mai mérkőzéshez gratulálok, hanem az egész őszi szezonhoz, a hazai és nemzetközi szerepléshez. Mi ugye más célokért küzdünk. Gyakorlatilag nagyon szorossá tudtuk tenni a mérkőzés egy részét. Annak ellenére, hogy azért jobb a Ferencváros játékoskerete, nemcsak, hogy partiban tudtunk lenni, hanem elsősorban támadásban tudtunk olyat, amit szeretnénk, hogy a bajnokság hátralévő részében pontokat is hozzon. Valójában a második félidőben volt egy olyan periódus, ahol olyan hullámvölgybe kerültünk, amiből nem tudtunk kijönni. Ott ezt a Ferencváros nagyon profin kihasználta és fölénk nőtt gyakorlatilag, megfordította a mérkőzést. A mérkőzés végén tettünk még kísérletet, ott közrejátszott, hogy belehibáztak a ziccerekbe, visszajöttünk és nagyon jó végjátékos mérkőzést játszottunk. Nekünk ez nagyon fontos annak ellenére, hogy kikaptunk. Nyilván ezt tudomásul vesszük, de ezzel a játékkal én azt gondolom, hogy azon a 4-5 mérkőzésen, ami vissza van kell, hogy ezt hasznosítsuk és tudjunk belőle tanulni. Nagyon komoly fegyverténynek tartom, hogy partiban tudtunk lenni, egy egészen más őszi mérkőzés után, ahol sanszunk sem volt. Saját magunkhoz mérve és a saját mércénket tekintve én azt gondolom, hogy előre léptünk. Remélem ez elég lesz a bajnokság végkimenetelénél, hogy jövőre is találkozhassunk a Ferencvárossal. Sok sikert kívánok nekik!

Danyi Gábor
Danyi Gábor (fotó: Cseh Péter)

„Először is, én is szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak. Nagyon készültünk erre a mérkőzésre egész héten, mind taktikailag, mind állóképességben odakoncentráltunk minden edzésen, nagyon komolyan vettük. Úgy gondolom, hogy ezt az első félidőben ki is tudtuk vinni, ott nagyon jól védekeztünk. Abból tudtunk lerohanás gólokat lőni, a támadójáték is flottul működött. A második félidő elején is azt mondom, hogy jól jöttünk ki. Ahogy a Gábor is mondta, ott volt egy periódus, amit nagyon megbüntetett a Fradi. Tudtuk, hogyha ők lerohanás gólokat tudnak lőni folyamatosan, azt nem engedhetjük meg magunknak. Az ott nem fért bele, ebbe a mérkőzésbe. Azonban úgy gondolom tényleg, hogy amin elindultunk az nagyon jó út. Megyünk tovább, dolgozunk ugyanígy és reméljük év végén meglesz a siker.”

Bugyáki Dávid
Németh József és Bugyáki Dávid (fotó: Cseh Péter)

K&H liga 21. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém – Ferencvárosi TC: 35-38 (19-16)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 1/5, Miklós G. 8/40, Tóth P. 2, Machac S., Szmetán P. 1, Hári L. 8, Preszter Á. 1, Éles B. 8, Stranigg J. 5, Ludmán M. 1, Molnár B., Szrnka L. 4, Bugyáki D. 5, Vetési B., Szatmári B.
Vezetőedző: Éles József

Ferencvárosi TC: Borbély Á. (K) 11/32, Győri K. (K), Bognár A., Nagy B. 8, Ónodi Jánoskúti M. 3, Imre B., Balogh Zs. 6, Pordán B.1, Debreczeni D. 5, Prainer V. 1, Lékai M. 4, Csörgő K., Milota J. 1, Bujdosó B. 8, Kovacsics P. 1
Vezetőedző: Pásztor István

Játékvezetők: Asztalos Bence, Szalay Zoltán

Kiállítások: 4 perc, ill., 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill., 7/8

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/jXlmWUVQ2T/

Következő mérkőzésünkön a Gyöngyös csapatát fogadjuk a Március 15. úti Sportcsarnokban, a Liga Kupa elődöntő első, odavágó mérkőzésén.
A belépés ingyenes lesz!
Időpont: 2023.04.18. 18:00

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!